Υπομονετικός και αποτελεσματικός ο δικέφαλος: Από το 46 ως το 81 μπήκε δυο φορές στην περιοχή κι έβγαλε ισάριθμα γκολ - Με… λεωφορείο μπροστά από την εστία προσπάθησαν οι “πράσινοι” να πάρουν κάποιο αποτέλεσμα  >>>

 

Ούτε κουβέντα: Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι. Ουσιαστικός, πιο παθιασμένος, πιο καλά στημένος στο γήπεδο. Κι η αποβολή του Σο να μην ερχόταν (που είναι πέρα για πέρα δίκαιη κι ας φωνάζει ο Φάμπρι) ο νικητής θα ήταν πάλι ο Δικέφαλος.

Τι είχε να αντιμετωπίσει από την άλλη πλευρά; Έναν Παναθηναϊκό που ήρθε φοβισμένος στην Τούμπα, στημένος αμυντικά από το 1ο λεπτό. Κι όταν, στο 39 έχασε τον Σενεγαλέζο άσο του, το πράγμα έγινε χειρότερο. Όλοι πίσω κι άγιος ο Θεός! Κι αν μας βγει η αντεπίθεση, έχει καλώς. Να σκεφθεί κανείς ότι, ως το 1-0, οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν ούτε ευκαιρία… Η γραμμή Μαζινό…

Για τους γηπεδούχους ήταν θέμα χρόνου να σπάσουν την άμυνα. Πλαγιοκόπησαν, προσπάθησαν από τα ίσια, έφθασαν στο σημείο να βρίσκονται ο προτελευταίος παίκτης στα 20 μέτρα από τη γραμμή τέρματος του Παναθηναϊκού. Το χρηματοκιβώτιο του Καρνέζη άνοιξε στο 58 χάρη στους Καμαρά και Μαρίνο: Ο πρώτος σούταρε για να βρει την αριστερή γωνία του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, ο δεύτερος έβαλε το πόδι του κι η μπάλα πήρε ύψος και κατέληξε στην δεξιά γωνία του Καρνέζη. 1-0 και πάρτι στις εξέδρες.

Από εκεί κι έπειτα ο Φάμπρι έπρεπε να ρισκάρει. Κι ο Δώνης να δώσει χώρο και να παίξει την αντεπίθεση. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ το ΄κανε καλύτερα. Ο αντίπαλός του, του Παναθηναϊκού, δεν είχε και επιλογές… Μοιραία, στο 81 ο ΠΑΟΚ ξαναβγήκε στην επίθεση και, μετά από κεφαλιά του Αθανασιάδη από θέση οφσάιντ, ο Καρνέζης απέκρουσε, ο Βούκιτς πήρε το “σκουπίδι” και το ΄κανε γκολ: 2-0 και η εξέδρα… τέζα!

Αν ο Παναθηναϊκός γκρινιάζει για την αποβολή του Σο (δευτερόλεπτα πριν ο Λίνο έχει κάνει πάσα με το στέρνο) τι να πει κι ο ΠΑΟΚ για την ανατροπή του Κάτσε από τον Πίντο στο 40’; Καθαρό πέναλτι ήταν, όπως και τα δύο οφσάιντ που άφησε υπέρ του ΠΑΟΚ ο βοηθός. Για… τιμωρία, ο Καμαρά έχασε τετ-α-τετ που δε χάνεται ούτε στις ακαδημίες ποδοσφαίρου.

Εν κατακλείδι, αυτός ο Παναθηναϊκός δεν αξίζει να είναι στους 5 πρώτους. Αντίθετα, αυτός ο ΠΑΟΚ δικαιούνταν κάτι καλύτερο από τη βαθμολογική του θέση αυτήν τη στιγμή.

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητές: Στυλιάρας, Κωσταράς, Σταθόπουλος.

ΠΑΟΚ (Δώνης): Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης (Αποστολόπουλος 46'), Κατσουράνης, Σίντελφελντ, Λίνο, Κάτσε, Λάζαρ, Ολίσε (Βούκιτς 67'), Καμαρά, Λόρενς (Κίτσιου 90'), Αθανασιάδης.

Παναθηναϊκός (Φάμπρι): Καρνέζης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουμσόνγκ, Πίντο (Σπυρόπουλος 73'), Μαρίνος, Σο, Καζιγιάμα, Ζέκα, Σισοκό, Μαυρίας (Φορναρόλι 80'), Φιγκερόα (Επσάρθα 67').

Γκολ: Καμαρά 58', Βούκιτς 81'

Δοκάρια: -

Κίτρινες: Σο 1', Καζιγιάμα 83', Ζέκα 83'

Κόκκινες: Σο 39' (2η κίτρ.)