okana_diamartyria_01.jpg

Συμβολική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν, το μεσημέρι, μέλη του συλλόγου «Ελπίδα», του ΟΚΑΝΑ και τοξικομανείς που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, επειδή, εδώ και κάποιες μέρες, ο Οργανισμός τους χορηγεί μικρότερες ποσότητες μεθαδόνης. >>>

Οι ενταγμένοι στο πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ έκλεισαν, για λίγα λεπτά, τα δύο από τα ρεύματα κυκλοφορίας εξόδου της οδού Λαγκαδά, αφήνοντας τα αυτοκίνητα να διέρχονται από το ένα ρεύμα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Ήταν μια ήπια διαμαρτυρία. Αν η έλλειψη μεθαδόνης συνεχιστεί, δε θα είναι εύκολο να ελεγχθούν οι αντιδράσεις των παιδιών», δήλωσε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο πρόεδρος της «Ελπίδας», Θωμάς Αλμπαντζίδης. Εξήγησε ότι, η μείωση της δόσης μεθαδόνης, σε έναν συμμετέχοντα στο πρόγραμμα αποτελεί τεράστιο πρόβλημα.

Από τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, πάντως, υπήρξε η διαβεβαίωση πως η χορήγηση των δόσεων θα αποκατασταθεί σε χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας.

Όσον αφορά την έλλειψη χώρου συγκέντρωσης των ενταγμένων στο πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ, ο κ. Αλμπαντζίδης υπογράμμισε ότι «είμαστε αναγκασμένοι να προσεγγίζουμε τους ενταγμένους στο δρόμο. Παρόλα αυτά, σώσαμε πέντε παιδιά, το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οι δυο παντρεύτηκαν κι έκαναν δική τους οικογένεια. Ο αριθμός αυτός θα ήταν μεγαλύτερος αν υπήρχε ένας χώρος να συζητήσουμε, να αναπτύξουμε δραστηριότητες», κατέληξε ο πρόεδρος της «Ελπίδας».