Μπουτάρης: Ο δήμος θα διεκδικήσει τα χρήματά του

mpoytaris_2.jpg

Τα χρήματά του πίσω θα διεκδικήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, μετά την καταδίκη του πρώην δημάρχου Βασ. Παπαγεωργόπουλου, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης. Αυτό επανέλαβε, χθες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. >>>

 

Ερωτηθείς για την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σχετικά με την δίκη της υπεξαίρεσης, ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, απάντησε:

«Η απόφαση του δικαστηρίου αποδίδει ευθύνες για μια υπόθεση που απασχόλησε την πόλη μας για μεγάλο χρονικό διάστημα και αντικατοπτρίζει τη βούληση της δικαιοσύνης να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα για τον τρόπο με τον οποίο η πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει την διαφθορά. Είναι πλέον δική μας ευθύνη να διεκδικήσουμε την επιστροφή των χρημάτων στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Μήνυμα της σημερινής απόφασης είναι επίσης ότι η διαχείριση του δημόσιου χρήματος θέλει μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα. Ταυτόχρονα, δημιουργείται ένα προηγούμενο, με βάση το οποίο δεν μπορούμε παρά να είμαστε αισιόδοξοι για την καλύτερη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα».

Σχόλια