agias sofias pezodromos_02.jpg

Δικαιωμένος δηλώνει ο επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη” Χρ. Μάτης, από την εξέλιξη να τεθεί στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Θεσσαλονίκης, η πρόταση για πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας. >>>

 

«Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης αναγκάστηκε να πράξει σήμερα το αυτονόητο, το οποίο μέχρι τώρα αρνιόταν. Έφερε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής την πρόταση της για την πεζοδρόμηση της Οδού Αγίας Σοφίας. Ήταν κάτι που είχα ζητήσει επανειλημμένα, μετά από τη λήξη της ‘’πιλοτικής’’ περιόδου, στις 28 Μαΐου του 2012, προσκρούοντας στην διαβεβαίωση σύσσωμης της Διοίκησης, ότι ‘’αυτό δεν χρειάζεται’’.

Προφανώς έστω και με καθυστέρηση εννέα μηνών, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αν.Κουράκης κατανόησε ότι έκανε πειθαρχικά ελέγξιμη υπέρβαση αρμοδιοτήτων, όταν ζητούσε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παράταση της πιλοτικής πεζοδρόμησης, χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην επικείμενη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να φέρει και τη σχετική μελέτη. Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης έχουν κουραστεί από τους ιδεοληπτικούς ερασιτεχνισμούς που διαλύουν τη ζωή της πόλης», καταλήγει η δήλωση του κ. Μάτη.