maximou_01.jpg

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη είναι σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. >>>

 

Συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Ναυτιλίας Κώστας Μουσουρούλης.

Στη σύσκεψη αναμένεται να τεθούν όλα τα ζητήματα και οι εκκρεμότητες της ελληνικής οικονομίας, αλλά και το θέμα των κινητοποιήσεων των αγροτών και των ναυτεργατών.

Το ερώτημα είναι αν θα βρεθεί ένας σώφρων πολιτικός, στη σύσκεψη αυτή, να υπογραμμίσει στον πρωθυπουργό ότι τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα έχουν “στεγνώσει” κι ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να συμβάλουν, άλλο, στη διάσωση της ελληνικής οικονομίας. Η κυβέρνηση προβληματίζεται ιδιαίτερα από την απεργία των ναυτεργατών (σ.σ. θεωρούσε πως το κεφάλαιο αυτό το είχε κλείσει) κι ενώ κατάφερε να μεταθέσει στο εγγύς (έστω) μέλλον τα προβλήματα των αγροτών της προέκυψε άλλο ένα “αγκάθι”.

Γεγονός είναι ότι τα χρήματα που αναζητά η κυβέρνηση είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθούν από μισθωτούς και συνταξιούχους, οι οποίοι, ήδη είχαν πρόβλημα στο να πληρώσουν τους φόρους τους. Με τη νέα φοροκαταιγίδα, απλά δε θα πληρώνουν (και το κράτος θα χάνει έσοδα)…

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από τις συνεχείς δηλώσεις παραγόντων της οικονομίας από την Ε.Ε.και το ίδιο το Δ.Ν.Τ., οι οποίοι παραδέχονται ότι “το μίγμα” που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα ήταν λάθος και “το πρόγραμμα απέτυχε”.