katalhpshgermanikou_2_310506Στους δρόμους βγαίνουν οι φοιτητές των τμημάτων Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών του ΑΠΘ, αντιδρώντας στο “Σχέδιο Αθηνά”.  >>>

 

Φοιτητές, φοιτήτριες, σπουδαστές των ΤΕΙ και οι καθηγητές τους αποφάσισαν να γνωστοποιήσουν στο λαό της Θεσσαλονίκης τα προβλήματα που “γεννά” το “Σχέδιο Αθηνά”.

Μάλιστα, το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. τελεί υπό κατάληψη ως σήμερα, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Φοιτητών, οι οποίοι δηλώνουν, και με αυτό τον τρόπο την αντίθεση τους στο σχέδιο “ΑΘΗΝΑ” που προβλέπει την συγχώνευση των τμημάτων.

Ειδικά για σήμερα, Πέμπτη 28/02, αναμένεται να γίνουν τα εξής:

• Στις 10.00 π.μ. θα ξεκινήσει από το φουαγιέ της Φιλοσοφικής Σχολής μαζί με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ πορεία με ταυτόχρονη αφισοκόλληση και μοίρασμα κειμένου για το σχέδιο “ΑΘΗΝΑ” μέσα στους χώρους της πανεπιστημιούπολης, ώστε να ενημερωθεί η φοιτητική κοινότητα για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα τμήματα Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών

• Στις 6 το απόγευμα, συγκέντρωση και στη συνέχεια, πορεία, με αφετηρία την Καμάρα.

Μετά από αυτό θα συγκροτηθούν ομάδες φοιτητών που θα μοιράσουν το κείμενο σε κεντρικά σημεία της πόλης, ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος της Θεσσαλονίκης, για το τι σημαίνει η ενοποίηση των τμημάτων.