Ο δικηγόρος του Παναγιώτη Βλαστού σε τηλεφωνική του συνομιλία στο κεντρικό δελτίο του Alpha, ζήτησε να μεταφερθεί ο πελάτης του σε νοσοκομείο.

Ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, δικηγόρος του Παναγιώτη Βλαστού μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Alpha για την αποτυχημένη απόδραση στις φυλακές Τρικάλων. 
Μάλιστα ζήτησε να παρέμβει η δικαιοσύνη, ώστε να μεταφερθεί ο τραυματισμένος Παναγιώτης Βλαστός σε κανονικό νοσοκομείο αντί να παραμείνει στο ιατρείο των φυλακών.
Τόνισε πως για έναν άνθρωπο, που έχει πέσει από ελικόπτερο δεν είναι η ενδεδειγμένη ιατρική παροχή το ιατρείο των φυλακών.
Παράλληλα σε ερώτηση, που του έγινε για το πώς κρίνει την ενέργεια του Παναγιώτη Βλαστού, υπεραμύνθηκε το δικαίωμα του ανθρώπου στην ελευθερία, λέγοντας πως δεν μπορεί κάποιος να "πυροβολεί στην πλάτη" ακόμα και έναν, που προσπαθεί να διαφύγει.

Η Αστυνομία γνώριζε για την απόδραση

Εδώ και δυο μήνες γνώριζε η Αστυνομία για την επιχείρηση, που σχεδίαζε ο Παναγιώτης Βλαστός. Μάλιστα είχε τοποθετηθεί ειδικό πλέγμα πάνω από το προαύλιο των φυλακών, ενώ οι φρουροί, είχαν εντολές να πυροβολήσουν όποιο ελικόπτερο έβλεπαν πάνω από το χώρο της φυλακής.
Αυτή τη στιγμή μια πτέρυγα των φυλακών Τρικάλων παραμένει κλειστή, καθώς κατά τη διάρκεια της επιχείρησης από το ελικόπτερο έπεσε στο προαύλιο σάκος με οπλισμό πιθανότατα. Ειδικές μονάδες της ΕΚΑΜ ερευνούν τους χώρους της φυλακής, για να εντοπίσουν το περιεχόμενο του σάκου