manoualia_01.jpg

Θέμα συζήτησης έγινε τις τελευταίες ημέρες η ιστορία ενός 8χρονου αγοριού στην Αλεξανδρούπολη, που συνελήφθη να έχει στην κατοχή του κεριά, τα οποία όπως είπε πήρε από εκκλησία, καθώς στο σπίτι του η ΔΕΗ έχει κόψει το ρεύμα. >>>

 

Σύμφωνα με αναγνώστες της εφημερίδας «Η Γνώμη», του Έβρου, τον 8χρονο παρατήρησαν περαστικοί, σε κεντρικό σημείο της πόλης, να κρατά κεριά, τα οποία, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, είχε αρπάξει από εκκλησία.

«Δεν έχουμε στο σπίτι μας ρεύμα, μας το έκοψαν, και δεν μπορώ να διαβάσω για το σχολείο», είπε στους περαστικούς, αφήνοντάς τους άφωνους. Και δυστυχώς, δεν είναι η μοναδική περίπτωση…

Πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα, πριν λίγες ημέρες, η πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου Κική Γιαννάτου έκανε δηλώσεις για το πόσο έχει επηρεάσει η κρίση τη σχολική ζωή. Είπε πως, όσον αφορά στις εκπαιδευτικές εκδρομές των μαθητών που οργανώνονται αυτό το διάστημα, υπάρχουν οικογένειες, ιδιαίτερα όσες έχουν δύο μαθητές σε γυμνάσιο ή/και λύκειο, που αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα. Άλλες οικογένειες αδυνατούν να στείλουν το παιδί τους σε κάποιο φροντιστήριο, και με την ενισχυτική διδασκαλία να έχει σταματήσει, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

Ίσως γι αυτό, σήμερα, η κυβέρνηση να επανέφερε το θέμα της ενισχυτικής διδασκαλίας… Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει στα Γυμνάσια όλης της χώρας τον Μάρτιο, ενώ στα Λύκεια θα λειτουργήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί με 7.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που θα εργάζονται στα σχολεία από τις 4 ώς τις 7 το απόγευμα, τέσσερις ημέρες την εβδομάδα.