aristotelis_agalma_apth_20100823_02.JPG

Η τέταρτη διάλεξη του Διεθνούς Colloquium για τον Αριστοτέλη» δίνεται απόψε, στις 7 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο 1 του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) του Α.Π.Θ.. >>>

Ομιλητής θα είναι ο Καθηγητής στο Vrije Universiteit του Άμστερνταμ, Abraham P. Bos, με θέμα: «Pneuma as the Core Concept of Aristotle’s Philosophy».

Θα ακολουθήσει η αναγόρευση του Καθηγητή Abraham P. Bos σε Επίτιμο Μέλος του «Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών». Τον τιμώμενο θα προλογίσει η Πρόεδρος του ΔΙ.Κ.Α.Μ., Καθηγήτρια Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου.

Στόχος του «Διεθνούς Colloquium για τον Αριστοτέλη» είναι η σε βάθος εξέταση διαφόρων πτυχών της Αριστοτελικής φιλοσοφίας από ειδικούς μελετητές. Θα αναλυθούν θέματα που ανήκουν στον χώρο της Ηθικής, της Μεταφυσικής, της Θεολογίας, της Φυσικής, της Ψυχολογίας, της Βιολογίας, της Οικονομίας με ειδικότερες αναφορές σε ζητήματα, όπως η σχέση φυσικής και μεταφυσικής, ιατρικής και ηθικής στο Αριστοτελικό έργο. Θα γίνουν ακόμη αναλύσεις της Αριστοτελικής θεωρίας της μεσότητος, του «πνεύματος», της αισθητηριακής αντίληψης και σκέψης, του νου, της επιστήμης, της βιολογικής προσαρμογής και του περιβάλλοντος, της λειτουργικής ανατομίας, της οικονομίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η διάλεξη θα γίνει στην Αγγλική με μία σύνοψη στην Ελληνική.