Έστειλαν στις φυλακές Νιγρίτας τον Σαξώνη

saxonis_01.jpg

Στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών οδηγήθηκε ο εκ των καταδικασθέντων σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Σαξώνης. >>>

Ο πρώην δημοτικός υπάλληλος κρατήθηκε για αρκετές ώρες, μετά την απόφαση που εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης, ώστε να αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα μεταφερθεί καθώς, αυτό κρίθηκε σκόπιμο διότι η συνύπαρξη των τριών καταδικασθέντων στο ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα εγκυμονεί κινδύνους για ενδεχόμενο επεισόδιο μεταξύ τους κατά τον προαυλισμό τους ή σε οποιαδήποτε άλλη συνάντησή τους μέσα στις φυλακές.

Έτσι σε αντίθεση με τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, οι οποίοι μετά τις καταδίκες τους σε ισόβια κάθειρξη οδηγήθηκαν στις δικαστικές φυλακές Διαβατών, το «δρομολόγιο» για τον Π. Σαξώνη, που επρόκειτο κι αυτός αρχικά να πάει στα Διαβατά, άλλαξε και μεταφέρθηκε τελικά στις φυλακές Νιγρίτας.

Άλλωστε, είναι πρόσφατο το περιστατικό που σημειώθηκε ανάμεσα στον Π. Σαξώνη και τον Μ. Λεμούσια, όταν οι δύο άνδρες, κατά το στάδιο της προσωρινής τους κράτησης, πιάστηκαν στα «χέρια», με αποτέλεσμα να τους επιβληθούν πειθαρχικές ποινές όπως προβλέπονται από τον Σωφρονιστικό Κώδικα.

Σχόλια