dolofonia_toympa_20130227_01.JPG
Του ΜΙΧΑΗΛ ΛΙΑΠΗ

Στυγερή δολοφονία, ενός συνταξιούχου της ΔΕΗ μέσα στην είσοδο της οικοδομής όπου διέμενε στην οδό Φαιάκων 38 στην Τούμπα, σημειώθηκε χθες το πρωί. >>>

Κίνητρο όπως όλα δείχνουν ήταν η ληστεία, ενώ μάλιστα υπάρχουν ενδείξεις ότι οι δράστες παρακολουθούσαν το θύμα.

Οι δράστες, ακολούθησαν τον 65χρονο άνδρα που είναι πατέρας ενός παιδιού με κινητικά προβλήματα και στην είσοδο της οικοδομής όπου διέμενε, του επιτέθηκαν, τον ακινητοποίησαν, τον έδεσαν με καλώδια πισθάγωνα, τον φίμωσαν και τον παράτησαν στο ισόγειο της οικοδομής.

Στη συνέχεια, αφού του άρπαξαν τα κλειδιά του διαμερίσματός του στον 5ο όροφο της πολυκατοικίας, κατευθύνθηκαν στο διαμέρισμά του. Εκεί, άνοιξαν την εξώπορτα και επιτέθηκαν με γροθιές στην 60χρονη σύζυγό του που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο διαμέρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες μαζί με το ανάπηρο παιδί. Ακολούθως, άρπαξαν χρήματα και εξαφανίστηκαν.

Η σύζυγος του 65χρονου, αμέσως μετά την επίθεση, κάλεσε την αστυνομία που μετέβη στην οδό Φαιάκων και άρχισε να ερευνά τον τόπο. Κατά την έρευνα των αστυνομικών στην οικοδομή, εντόπισαν τον 65χρονο νεκρό δεμένο πισθάγκωνα και φιμωμένο. Σύμφωνα με πηγές του «Τ.Θ.» το θύμα πάλεψε με τους δράστες καθώς έφερε ίχνη πάλης και εκχυμώσεις. Σύμφωνα με τις πηγές, οι δράστες έβαλαν στο στόμα του άτυχου άνδρα χαρτί ή ύφασμα και στη συνέχεια έκλεισαν το στόμα του από πάνω σφιχτά, με μια λωρίδα υφάσματος που έμοιαζε με φλοκάτη, με αποτέλεσμα ο άνδρας να σκοτωθεί από ασφυξία.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης των κακοποιών προκύπτει ότι ο 65χρονος παρακολουθούνταν. Όπως είπαν στον «Τ.Θ.» περίοικοι του θύματος, ο συνταξιούχος είχε παραλάβει την σύνταξή του από την τράπεζα. Εκεί, πρέπει οι δράστες να εντόπισαν τον άτυχο άνδρα και να τον ακολούθησαν μέχρι την είσοδο του σπιτιού του όπου και του επιτέθηκαν.

Κάθε μέρα βοηθούσε το ανάπηρο παιδί του

Ως, καλό άνθρωπο που ανέβαινε καθημερινά τον δικό του Γολγοθά, περιγράφουν στον «Τ.Θ.» οι περίοικοι τον 65χρονο. «Καθημερινά τον βλέπαμε, βοηθούσε το παιδί του που έχει κινητικά προβλήματα το πηγαινοέφερνε εκείνος», ανέφεραν. Ακόμα, είπαν ότι η μοναδική βοήθεια που είχε το παιδί του ήταν ο ίδιος και η γυναίκα του. Μεταξύ άλλων, οι γείτονες είπαν ότι τον έβλεπαν να πηγαίνει βόλτες το παιδί του με το αναπηρικό καροτσάκι.

Φόβος και τρόμος στη γειτονιά

Μετά το περιστατικό, πέπλο φόβου και τρόμου έχει εξαπλωθεί στην γειτονία, με τους γείτονες να εκτιμούν ότι το επόμενο θύμα των κακοποιών θα είναι οι ίδιοι, ενώ πλέον, όπως είπαν, θα μειώσουν τις εξόδους τους από τα σπίτια τους και θα μένουν κλειδωμένοι σ’ αυτά για να περιορίσουν τις πιθανότητες να τους επιτεθούν. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν «δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση έχουμε φοβηθεί καθημερινά ακούμε για δολοφονίες κλοπές, ληστείες, είμαστε απελπισμένοι, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε για να προφυλαχτούμε».

Το δεύτερο περιστατικό δολοφονίας με ίδιο τρόπο

Σημειώνεται ότι δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από την δολοφονία μιας 85χρονης που σημειώθηκε στην οδό Αγ. Λαύρας προχθές το μεσημέρι στην περιοχή των συμμαχικών νεκροταφείων. Και σε αυτήν τη περίπτωση οι δράστες που είχαν κίνητρο τη ληστεία έδεσαν και φίμωσαν το θύμα μέσα στο σπίτι του αποτέλεσμα ήταν η να σκοτωθεί το θύμα από ασφυξία.

Από τη μεριά τους οι αστυνομικοί και οι συγκεκριμένα αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης που διενεργούν την προανάκριση, καλούνται να λύσουν την υπόθεση που σκόρπισε θλίψη και φόβο στην γειτονία του 65χρονου.


Το κείμενο του Μιχαήλ Λιάπη είναι από τον Τύπο Θεσσαλονίκης