Προγράμματα υποστήριξης φροντίδας και πρόνοιας σε άτομα και ομάδες που αντιμετωπίζουν ποικίλες δυσκολίες στην καθημερινότητα τους υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης. >>>

Τα προγράμματα «Συνοδεία ΑμεΑ» και «Συνοδεία Υπερηλίκων», τα οποία είναι 5μηνης διάρκειας και έχουν ξεκινήσει από τις 8 Φεβρουαρίου 2013, παρέχονται σε κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα. Στόχος των δράσεων είναι η βελτίωση στη διαβίωση και την ψυχαγωγία των ατόμων με αναπηρία και των υπερηλίκων, καθώς και η ένταξή τους, στο κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό ενισχύθηκαν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου με επιπλέον προσωπικό. Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλυψώ Γούλα, προσελήφθησαν συνολικά 104 κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί φροντιστές, που θα συνοδεύουν τους ηλικιωμένους και τα άτομα με αναπηρία σε περιπάτους τους, ή θα τα επισκέπτονται στα σπίτια τους, για να τους παρέχουν συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη.

Οι προσλήψεις έγιναν μέσω ΕΣΠΑ.