kouik-aneksarthtoi-ellhnes.jpg

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα στηρίξουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ «αν εξαιρεθεί ο Παπανδρέου». Αυτό ξεκαθαρίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Τέρενς Κουίκ. >>>


Ο Τ.Κουίκ εξαπολύει βολές και για για την απόφαση της πλειοψηφίας να εξαιρεθεί από την πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σημειώνοντας «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει».

Σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος τονίζει ότι «πρέπει να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν, να αποκατασταθεί η όποια βλάβη του Δημοσίου και να διαλυθεί η καχυποψία, δυστυχώς, μεγάλου τμήματος της κοινής γνώμης για συνενοχή».

Σε ερώτημα αν έχει πολιτικές ευθύνες ο κ. Βενιζέλος σημειώνει πως «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στήριξε την πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή». Δεν αποκλείει δε, κλήση στην επιτροπή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, λέγοντας πως «η Επιτροπή θα κρίνει ποιους θα καλέσει».