nea_dimokratia_syggrou_01.jpg

Ένοπλη επίθεση στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα. >>>

Δυο άγνωστοι πλησίασαν το κτίριο και πυροβόλησαν με καλάσνικοφ χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Στο γραφείο του πρωθυπουργού βρέθηκε μια σφαίρα, η οποία έσπασε το τζάμι, χτύπησε στο ταβάνι, στον τοίχο και κατέληξε στο πάτωμα.

Στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου βρέθηκε καμένο ένα ΙΧ αυτοκίνητο, που εκτιμάται ότι έχει σχέση με την επίθεση. Με την υπόθεση ασχολείται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Στόχος της επίθεσης ήταν το γραφείο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στους πυροβολισμούς με καλάσνικοφ κατά των γραφείων του κόμματος τα ξημερώματα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι βρέθηκε μια σφαίρα μέσα στο γραφείο του κ. Σαμαρά.

«Αυτές οι επιθέσεις έχουν στόχο τη δημοκρατίας μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κάνοντας λόγο για νέα κλιμάκωση «στην προσπάθεια διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας».

Ο κ. Κεδίκογλου απηύθυνε έκκληση σε όλο τον πολιτικό κόσμο να αναλάβει τις ευθύνες του. «Δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Η βία είναι μια και πρέπει να εξοστρακιστεί από την κοινωνία μας», υπογράμμισε.