agrotes_kinitopoihseis_01[3]

Την Εγνατία Οδό, στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας, έκλεισαν από τις 11.30 και για, περίπου, μισή ώρα, παραγωγοί ροδάκινων από την Ημαθία, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν τις προηγούμενες ημέρες. >>>

Ζητούν καλύτερες τιμές για την διάθεση των προϊόντων τους και αντιδρούν στα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και ειδικά σε αυτά που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Χθες, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ανακοινώθηκε ότι το θέμα της εξόφλησης των ροδακινοπαραγωγών του νομού Ημαθίας από τις μονάδες μεταποίησης ροδάκινου, θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη, 29 Ιανουαρίου, σε σύσκεψη του συμβουλίου έγκρισης της χρηματοδότησης, στην αρμόδια τράπεζα Πειραιώς, που έχει αναλάβει τις υποχρεώσεις της Αγροτικής Τράπεζας.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, από την έκβαση της εν λόγω σύσκεψης θα εξαρτηθεί η έγκριση χρηματοδότησης των μονάδων μεταποίησης βιομηχανικού ροδάκινου.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, ζήτησε «την ολιγοήμερη κατανόηση των παραγωγών για το συγκεκριμένο ζήτημα, η επίλυση του οποίου –όπως υπογραμμίζει- είναι σημαντική προτεραιότητα» του υπουργείου. Κάνει, επίσης, λόγο για «αυτοσυγκράτηση, νηφαλιότητα και χρόνο για την αντιμετώπιση των πολλών και ποικίλων δυσκολιών».

Στους δρόμους και οι αγρότες της Δράμας

Στους δρόμους βγήκαν από το πρωί και οι αγρότες της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Μέλη του Αδέσμευτου Συλλόγου Αγροτών Δράμας έχουν παρατάξει τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα σε τρία σημεία της εθνικής οδού Δράμας - Καβάλας και πιο συγκεκριμένα στο ύψος του «Σκαρή», στη Μαυρολεύκη και στη διασταύρωση των Κοκκινογείων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί αν θα κλείσουν κάποιο τμήμα των δρόμων. Τα μέλη του Αδέσμευτου Συλλόγου Αγροτών, που έχουν στο πλευρό τους το Εργατικό Κέντρο της πόλης και τον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο, επισημαίνουν ότι αυτό θα αποφασιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο και θα έχει άμεση συνάρτηση με τις αποφάσεις που θα ληφθούν αύριο κατά τη συνεδρίαση του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου στον Πλαταμώνα.