diamartyria_enith_ippokrateio_20101123_01.jpg

«Αν μας δώσει ποτέ, έστω κι ένα ευρώ, ο ΕΟΠΥΥ, χωρίς να προηγηθούν κινητοποιήσεις, τότε θα εξετάζουμε μια βδομάδα δωρεάν τους Θεσσαλονικείς». >>>

Με τη φράση αυτή ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, που μίλησε στη ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, έδωσε την εικόνα της σχέσης γιατρών και οργανισμού.

Όπως είπε, για τους 12 μήνες λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί έχουν πληρωθεί για ένα εξάμηνο και οι φαρμακοποιοί για ένα οκτάμηνο. Πρόσθεσε πως ο ΕΟΠΥΥ έχει την υποχρέωση να πληρώνει γιατρούς και φαρμακοποιούς μέσα σε 45 ημέρες, αλλά κανείς δε θα παραπονιόταν ακόμη κι αν τους πλήρωνε στους τρεις μήνες. «Πληρώνει όποτε θέλει κι ό,τι έχει προαίρεση», είπε χαρακτηριστικά.

Για τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ήταν λάθος η ίδρυση του ΕΟΠΥΥ, καθώς, όπως επισήμανε, είναι ο δεύτερος, σε όγκο, οργανισμός παροχής Υγείας σε όλη την Ευρώπη. «Δεν είμαστε, όμως, ούτε η δεύτερη χώρα σε πλούτο, ούτε σε κατοίκους», είπε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, απαντά πως «ως τώρα, οι γιατροί πληρώθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ μόνον με κινητοποιήσεις».