lathrometanastes_kykloma_20130131_01.jpg

Απίστευτη κομπίνα για να προωθεί παράνομους μετανάστες στη Γερμανία, έστησε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών, στο οποίο ενέχονται, σύμφωνα με την αστυνομία, 13 Έλληνες και αλλοδαποί. >>>

Οργάνωναν μαϊμού ταξίδια με λεωφορεία στη Γερμανία και, στο χώρο των αποσκευών, έβαζαν λαθρομετανάστες.

Το κύκλωμα, επικεφαλής του οποίου φέρεται 59χρονος αλλοδαπός, έδινε 100 ευρώ αμοιβή σε κάθε έναν που παρίστανε τον… τουρίστα στη Γερμανία! Είχε στήσει κανονικό ταξιδιωτικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, ιδιοκτήτης του οποίου εμφανιζόταν ένας Έλληνας 31 χρόνων και είχε δικά του λεωφορεία, στο χώρο αποσκευών των οποίων είχε κατασκευάσει κρύπτες, όπου έβαζε τους παράνομους μετανάστες!

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος ειδοποιήθηκε η Γιούροπολ κι έγιναν έρευνες σε όλη την Ευρώπη!

lathrometanastes_kykloma_20130131_02.jpg

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών συνέλαβε, συνολικά, 8 άτομα, 3 άνδρες και 5 γυναίκες, μαζί και τον 59χρονο, που φέρεται ως «εγκέφαλος» της οργάνωσης. Για τη σύλληψή τους εκδόθηκαν εθνικά και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για τα αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης» και της «Διευκόλυνσης εξόδου μη νόμιμων μεταναστών σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος επιπλέον 32 ατόμων, μεταξύ των οποίων και τα υπόλοιπα πέντε μέλη της οργάνωσης, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, που συνελήφθησαν στη Γερμανία. Για τους πέντε οι κατά περίπτωση κατηγορίες αφορούν σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνση εξόδου μη νόμιμων μεταναστών σε χωρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και συνέργεια στα εν λόγω αδικήματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η εγκληματική οργάνωση, συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2011 και η «ταρίφα» για τον κάθε μη νόμιμο μετανάστη ήταν 4.000 ευρώ. Εκτιμάται ότι τα μέλη του κυκλώματος αποκόμισαν πάνω από 600.000 ευρώ.

lathrometanastes_kykloma_20130131_03.jpg

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των ενεχόμενων και στο γραφείο ταξιδίων βρέθηκαν τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων, πλήθος κινητών τηλεφώνων, ταξιδιωτικά εισιτήρια με προορισμό διάφορες χώρες της Ε.Ε., αποδεικτικά κρατήσεων ξενοδοχείων εξωτερικού, ημερήσια βιβλιάρια δρομολογίων τουριστικών λεωφορείων και πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Σημειώνεται ότι τόσο ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης όσο και δύο ακόμη μέλη της, έχουν συλληφθεί ξανά κατά το παρελθόν για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών από τη Τουρκία στην Ελλάδα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διαλευκανθεί όλο το εύρος της υπόθεσης, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι το κύκλωμα συνεργαζόταν με άλλο παρόμοιο, σε άλλες χώρες.