Κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ξέσπασε με αφορμή τη δολοφονική επίθεση εις βάρος Πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα, σήμερα τα ξημερώματα. Προβληματισμός και από τη «Διεθνή Αμνηστία».
Ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη δολοφονία του Πακιστανού μετανάστη την ώρα, που γυρνούσε σπίτι του, από δύο ημεδαπούς, επιτέθηκε στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση πως την ώρα, που η αστυνομία χρησιμοποιείται πρωταγωνιστής των κυβερνητικών επικοινωνιακών «σόου», φασιστικές συμμορίες εγκληματιών «περιπολούν» ανενόχλητες στους δρόμους της Αθήνας δολοφονώντας ανυπεράσπιστους ανθρώπους. 
Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης απάντησε με ανακοίνωση κάνοντας λόγο για μικροκομματική εκμετάλλευση πέρα από κάθε όριο. Μάλιστα τονίζει πως η Ελληνική Αστυνομία με μεγάλη κινητοποίηση κατάφερε να βρει και να συλλάβει άμεσα τους δολοφόνους του Πακιστανού μετανάστη. 

«Βολές» από τη Διεθνή Αμνηστία 

Προ ολίγων μηνών η Διεθνής Αμνηστία είχε εκφράσει την άποψη πως στην Ελλάδα καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα, με αφορμή τα περιστατικά υπερβολικής χρήσης βίας στις πορείες, από τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής. 
Η δολοφονία του Πακιστανού μετανάστη έφερε την αντίδραση του διευθυντή του Προγράμματος της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, Marek Marczynski. «Η επίθεση αυτή δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Τον τελευταίο έναν χρόνο έχουμε διαπιστώσει κλιμάκωση των επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα» Μάλιστα έκανε λόγο πως η οργάνωσή του έχει λάβει τέσσερις καταγγελίες για επιθέσεις σε Αιγύπτιους μετανάστες, που το τελευταίο διάστημα τραυματίστηκαν από επιθέσεις σε περιοχές όπως ο Πειραιάς, το Κερατσίνι και το Μοσχάτο. 
«Οι ελληνικές Αρχές πρέπει να διερευνήσουν τα ρατσιστικά κίνητρα και να οδηγήσουν τους υπευθύνους ενώπιον της δικαιοσύνης. Πρέπει να λάβουν επείγοντα μέτρα, προκειμένου να δοθεί τέλος στο μεγάλο αριθμό των εκφοβιστικών ρατσιστικών επιθέσεων στη χώρα», υπογράμμισε.