XENODOXOI TOURKIKES AEROGRAMMES 20130131_01.jpg

Την ανανέωση και επέκταση του Μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας με την Τέρκις Έιρ Λάινς, ανακοίνωσε, σήμερα, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Αριστοτέλης Θωμόπουλος και ο Διευθυντής της τούρκικης αεροπορικής εταιρίας, Ουτκού Γιαζάν. >>>

Η νέα συμφωνία περιλαμβάνει κοινές δράσεις για την προβολή του προορισμού της Θεσσαλονίκης σε νέες αγορές. Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης βάζει άμεσα στο στόχαστρό της την Ινδία, το Ντουμπάι, το Μπαχρέιν, το Ομάν, το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν και τη Ρωσία. Την ερχόμενη εβδομάδα θα λάβει μέρος στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Τελ Αβίβ.

«Προχωράμε μπροστά με αργά, αλλά σταθερά βήματα. Η καθιέρωση καθημερινής πτήσης της Turkish Airlines στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη –– Κωνσταντινούπολη –– Θεσσαλονίκη μας έφερε πιο κοντά τους δύο λαούς και ενίσχυσε το τουριστικό ρεύμα από και προς τις δύο πόλεις. Αλλά πλέον, στοχεύουμε ακόμα πιο μακριά» δήλωσε ο κ. Θωμόπουλος.

Για τον κ. Θωμόπουλο η τουρκική αγορά είναι τόσο μεγάλη από όπου η Θεσσαλονίκη θα μπορούσε κάλλιστα να «αλιεύσει» σημαντικό αριθμό ταξιδιωτών (περίπου 47.000 ήταν οι διανυκτερεύσεις Τούρκων το 2012, την ώρα που μόνο η Κωνσταντινούπολη έχει πληθυσμό που ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια κατοίκoυς, είπε).

XENODOXOI TOURKIKES AEROGRAMMES 20130131_02.jpg

Από την πλευρά του, ο κ. Γιαζάν τόνισε ότι η πληρότητα στα αεροπλάνα στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη έχει διπλασιαστεί και αγγίζει πλέον το 80%, ενώ σημείωσε πως το όνομα «Θεσσαλονίκη» έχει ανέβει δυο φορές πάνω, στις αναζητήσεις της google.

«Ήδη με τα αεροσκάφη της Turkish Airlines ταξίδεψαν προς Θεσσαλονίκη οι πρώτοι Κινέζοι και Ινδοί επισκέπτες και αυτό μας κάνει πολύ αισιόδοξους για τη συνέχεια», είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε δε, πως ένας από τους επόμενους στόχους θα είναι το Γκέτεμποργκ και η Σουηδική αγορά.

Τέλος, ο κ. Θωμόπουλος ανακοίνωσε την πρόσληψη μέσα στο επόμενο διάστημα υπεύθυνου μάρκετινγκ στα γραφεία της Ένωσης, με σκοπό να ενισχυθεί η παρουσία της στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις.