xeria_01.jpg

Προφυλακιστέα κρίθηκε χθες με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα η 50χρονη την οποία δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας “Θεσσαλονίκη” εμφάνισε ως “εθελόντρια του δημοτικού βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός»”. >>>

 

Η 50χρονηείχε συλληφθεί το περασμένο Σάββατο για εμπλοκή σε κύκλωμα εμπορίας βρεφών. Στην απολογία της η γυναίκα αρνήθηκε τις κατηγορίες, οι ισχυρισμοί της ωστόσο δεν έπεισαν καθώς στο σπίτι της βρέθηκε υλικό του βρεφοκομείου, καθώς και προσωπικά στοιχεία παιδιών που μένουν στον Άγιο Στυλιανό.

Διαψεύδει το ίδρυμα

«Κανένας εθελοντής και καμία εθελόντρια εγγεγραμμένη στο Μητρώο Εθελοντών του Δημοτικού Βρεφοκομείου Άγιος Στυλιανός έχει συλληφθεί ή ενέχεται με οποιονδήποτε τρόπο σε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών», δήλωσε η Πρόεδρος του Ιδρύματος, Μαρία Τσιουτάνη, σε απάντηση δημοσιευμάτων που φέρουν εθελόντρια του Δημοτικού Βρεφοκομείου ως εμπλεκόμενη σε σχετικό κύκλωμα.

Διευκρίνισε, δε, ότι εθελοντές του Δημοτικού Ιδρύματος είναι μόνον όσοι εγγράφονται στο Μητρώο Εθελοντών, έχουν εκπαιδευτεί και αξιολογηθεί με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η διοίκηση και η διεπιστημονική ομάδα του Ιδρύματος, η ο οποία λειτουργεί με την εποπτεία του καθηγητή πανεπιστημίου και ψυχιάτρου, Γρηγόρη Αμπατζόγλου.