xanthi_drakos_20121227_03.jpg
Για ανθρωποκτονία, βιασμό, ληστεία και εμπρησμό, κατηγορεί η αστυνομία τον 27χρονο που ομολόγησε ότι βίασε και σκότωσε την 34χρονη στην Ξάνθη, η οποία είχε πάει από τη Θεσσαλονίκη όπου εργάζεται, στον τόπο καταγωγής της, για τις γιορτές. >>>

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, ο δράστης τις πρώτες πρωινές ώρες της 27ης Δεκεμβρίου πλησίασε την 34χρονη, τη στιγμή που εκείνη επέστρεφε στο σπίτι της ύστερα από νυχτερινή έξοδο, και ασκώντας της σωματική βία, την κακοποίησε σεξουαλικά. Στη συνέχεια, την χτύπησε με τα χέρια του στο κεφάλι της, την περιέλουσε με βενζίνη και έβαλε φωτιά, αφού πρώτα της έκλεψε την τσάντα. Μάλιστα, το κινητό της τηλέφωνο βρέθηκε στη συνέχεια στο σπίτι του.

Ο 27χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για υποθέσεις απόπειρας βιασμού και κλοπών.

Η αστυνομία έφθασε στα ίχνη του αξιοποιώντας ένα δακτυλικό αποτύπωμα που εντοπίστηκε σε αυτοκίνητο στην είσοδο της πολυκατοικίας και μία κηλίδα αίματος που βρέθηκε στο σπίτι του.

Οπως έγινε γνωστό, έμενε σε κοντινή απόσταση από το πατρικό του θύματός του και διατηρούσε μανάβικο στην ίδια περιοχή.

Το φρικιαστικό αυτό έγκλημα έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία. Οι χρήστες του Facebook από την Ξάνθη προσθέτουν στα προφίλ τους μαύρες φωτογραφίες. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του group των Παλαιών Φωτογραφιών της Ξάνθης, στο πλαίσιο της οποίας τα προφίλ θα παραμείνουν μαύρα για τρεις μέρες.

Στο πόρισμα του ιατροδικαστή γίνεται λόγος για άγρια σεξουαλική κακοποίηση. Οι φωνές της κοπέλας αναστάτωσαν την πολυκατοικία, ενώ από τους πρώτους που έσπευσαν δίπλα της προκειμένου να τη βοηθήσουν και να σβήσουν τη φωτιά ήταν ο ίδιος ο πατέρας της. Ωστόσο, λόγω της κατάστασης στην οποία βρισκόταν η κόρη του δεν μπόρεσε να την αναγνωρίσει αμέσως. Όταν όμως είδε τα κλειδιά της, τα οποία ήταν ακόμα πάνω στην εξώπορτα της πολυκατοικίας, κατάλαβε ότι επρόκειτο για την κόρη του.