Αναλυτικά όσα είπε ο επιτετικός του ΠΑΟΚ στην εφημερίδα "Match Reports":


Για τις φιλοδοξίες του το 2013: "Πάνω απ' όλα, θέλω να έχω υγεία. Σε ομαδικό επίπεδο, πρέπει να βοηθήσουμε τον ΠΑΟΚ. Μέσα από την ομάδα θα έρθει και η προσωπική επιτυχία. Πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ καλή χρονιά. Τα πράγματα στον ΠΑΟΚ με το νέο επενδυτή, αρχίζουν και γίνονται συνεχώς καλύτερα".
Για τις υψηλές απαιτήσεις του Ιβάν Σαββίδη: "Ο κ. Σαββίδης θέλει να δημιουργήσει μια ομάδα ανταγωνιστική για το ελληνικό πρωτάθλημα και για την Ευρώπη. Μακάρι να τα καταφέρει, για να γίνει ο ΠΑΟΚ μεγάλος και δυνατός, έτσι όπως του αξίζει".
Για το αν η παρουσία Σαββίδη λειτουργεί ως κίνητρο για την παραμονή ενός παίκτη στον ΠΑΟΚ: "Τώρα και στο μέλλον, θεωρώ πως οι ποδοσφαιριστές θα δίνουν τα πάντα στην προπόνηση και στον αγώνα για να μπορέσουν να διατηρήσουν μια θέση στον ΠΑΟΚ. Αλλά και παίκτες που δεν παίζουν στον ΠΑΟΚ, όταν βλέπουν μια ομάδα τόσο υγιή από κάθε άποψη, θα θέλουν να έρθουν εδώ. Ολοι θέλουμε να κρατήσουμε μια θέση στην ομάδα, γιατί όλοι βλέπουν ότι ο ΠΑΟΚ αρχίζει να μεγαλώνει και να είναι και οικονομικά υγιής".
Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί με Σαββίδη να χτυπήσει το πρωτάθλημα τα επόμενα χρόνια: "Γιατί όχι... Εχει δηλώσει και ο ίδιος ότι θέλει να κάνει έναν ΠΑΟΚ δυνατό. Γιατί να μην καταφέρουμε να πάρουμε και το πρωτάθλημα; Η παρουσία του δίνει στον ποδοσφαιριστή και στον ΠΑΟΚ όλα όσα έχει μια ομάδα στο εξωτερικό. Δύναμη, αυτοπεποίθηση, ασφάλεια και προοπτική".
Για το αν ήταν τυχερός ο ΠΑΟΚ που βρήκε τον Σαββίδη: "Φυσικά. Τον χρειαζόταν. Βλέπετε ότι οι περισσότερες ομάδες περνούν πολύ δύσκολα οικονομικά, και το ότι ήρθε στη δική μας ένας τέτοιος άνθρωπος ήταν πολύ θετικό γεγονός".
Για το αν σκέφτεται τη μεταγραφή στο εξωτερικό: "Από τη στιγμή που είμαι καλά εδώ, δεν έχω σκεφτεί να φύγω στο εξωτερικό, να πάω σε κάποια άλλη ομάδα. Είμαι εδώ, έχω μέχρι το 2015 συμβόλαιο και είμαι μια χαρά στον ΠΑΟΚ. Δεν είναι άμεσος στόχος μου η μεταγραφή".
Για το αν έχει δεχθεί προσέγγιση από κάποια ομάδα: "Νομίζω ότι με τον μάνατζέρ μου έχουν μιλήσει. Δεν έχει έρθει όμως επίσημη πρόταση μέχρι στιγμής στον ΠΑΟΚ. Ομάδες από το εξωτερικό, αλλά δεν ξέρω τίποτα περισσότερο, μόνο αυτά που έχουν γραφτεί (σ.σ. διέρρευσε ενδιαφέρον από Βασιλεία και Στουτγάρδη)".
Για το αν έχει ενημέρωση από το μάνατζέρ του για τις ομάδες που ενδιαφέρονται από το εξωτερικό: "Δεν μου τα λέει. Τα κρατάει μυστικά (σ.σ χαμόγελο)".
Για το αν πίστευε ότι από δανεικός στον Πανσερραϊκό θα έφθανε να γίνει βασικός στον ΠΑΟΚ και διεθνής: "Αυτά όλα ήταν ένα όνειρο για μένα. Οταν πήγα δανεικός στον Πανσερραϊκό, γνώριζα ότι ήταν πολύ δύσκολο να γυρίσω δυνατός πίσω. Κατάφερα και έπαιξα εκεί, πήρα τις απαραίτητες συμμετοχές στο πολύ δύσκολο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής και μέσα από τη δουλειά και την προσπάθεια έφτασα μέχρι εδώ".
Για το διάστημα που ήταν στον Πανσερραϊκό: "Σκεφτόμουν το πότε θα γυρίσω πίσω, γιατί είχαμε και προβλήματα εκεί. Αυτό που έλεγα από μέσα μου ήταν "όταν γυρίσεις πίσω, πρέπει να τα δώσεις όλα για να πάρεις μια θέση στην ομάδα" Στην επιστροφή μου ξεκίνησα προετοιμασία με τον κ.Μπερέτα. Πίστευα στον εαυτό μου, και αυτό με βοήθησε πολύ. Δεν με πήρε από κάτω. Οι γονείς μου στάθηκαν δίπλα μου. Ερχονταν συνέχεια στα παιχνίδια μου στον Πανσερραίκό. Μιλούσαμε διαρκώς για την κατάσταση μου. Μου έλεγαν "όταν γυρίσεις στον ΠΑΟΚ πρέπει να τα δώσεις όλα για να πείσεις τον προπονητή σου να μείνεις". Και τα κατάφερα".
Για την πορεία καθιέρωσης στον ΠΑΟΚ: "Πράγματι. Μετά τον κ. Μπερέτα ανέλαβε ο κ. Δερμιτζάκης, με τον οποίο δεν είχα συμμετοχές, αλλά μετά ήρθε ο κ. Χάβος, που ήταν αυτός που με χρησιμοποίησε. Ακολούθησε μια πολύ γεμάτη χρονιά για μένα με τον κ. Μπόλονι. Θεωρώ ότι, ως πρώτη χρονιά που έπαιξα αρκετά, αντεπεξήλθα στις δυσκολίες της θέσης, και έτσι φέτος είναι πολύ καλή χρονιά για μένα".
Για το αν αισθάνεται πλέον δικαιωμένος: "Νιώθω πολύ καλά ψυχολογικά και αγωνιστικά. Είμαι βασικός και ο προπονητής μού έδωσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, που ήταν για μένα ένα πολύ μακρινό όνειρο. Ερχονται στιγμές που σκέφτεσαι και λες "είμαι εδώ, τα κατάφερα". Πριν από τρία χρόνια που ήμουν στον Πανσερραίκό, σκεφτόμουν ότι ίσως πήγαινα και σε άλλη ομάδα δανεικός. Με την καθιέρωση μου στην ομάδα ήρθε και η κλήση στην Εθνική. Ολα έγιναν τόσο γρήγορα. Από μικρός το όνειρο μου ήταν να παίξω στον ΠΑΟΚ, αλλά το περιβραχιόνιο του αρχηγού μού ήρθε ξαφνικό. Οταν μου το ανακοίνωσαν, ταρακουνήθηκα λίγο, αλλά πιστεύω ότι έχω αντεπεξέλθει. Ισως επειδή πέρασα αυτά που πέρασα. Νομίζω ότι με ωρίμασαν οι δυσκολίες".
Για το αν μπορεί να βγει πρώτος σκόρερ: "Ναι, γιατί όχι. Μακάρι. Με τη δουλειά όλα γίνονται. Μέσα από την ομάδα μπορεί να πετύχω έναν τέτοιο στόχο. Εάν πηγαίνουμε καλά, μπορεί να τα καταφέρω".
Για τη σχέση του με το Σαλπιγγίδη: "Εχουμε πολύ καλή σχέση, εντός και εκτόε γηπέδου. Μιλάμε συχνά, όπως μιλάει και με όλους τους μικρούς και τους βοηθάει με την εμπειρία του. Τον θαυμάζω, είναι σημαντικό που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην ομάδα".
Για τον τελικό Κυπέλλου το 2003: "Ήμουν στην κερκίδα (σ. σ. γέλιο). Στη Θύρα 3 Είχαμε μπει ως μπολ μπόι στην αρχή στο γήπεδο, αλλά τελικά κάποιους μας πήγαν στη Θύρα 3. Από κει είδα και τον τελικό καλύτερα. Πανηγυρίσαμε κιόλας μετά τη λήξη στον Λευκό Πύργο. Ηταν ένα πολύ ωραίο συναίσθημα. Μακάρι να το ζήσω και ως ποδοσφαιριστής".
Για τους προπονητές που σημάδεψαν την πορεία του μέχρι τώρα: "Ο κ. Σάντος με βοήθησε πολύ, άσχετα εάν επί των ημερών του έφυγα δανεικός. Ηταν μετρ της πειθαρχίας. Ηταν πολύ καλό για μένα που τον βρήκα μπροστά μου. Είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές με τους οποίους έχω δουλέψει. Με τον κ. Δερμιτζάκη, που ακολούθησε, δεν αγωνίστηκα καθόλου. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Χάβο, γιατί αυτός με έβαλε στην ομάδα. Εάν δεν ήταν αυτός, σίγουρα δεν θα ήμουν εδώ τώρα. Θέλω να ευχαριστήσω και τον κ. Μπόλονι, γιατί με εμπιστεύτηκε και μαζί του έκανα την πρώτη γεμάτη χρονιά. Ο κ. Δώνης ξέρει περισσότερο το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι πολύ θετικό για την ομάδα που βρίσκεται εδώ. Εχουμε πολλούς μικρούς ποδοσφαιριστές και θα μπορέσει να τους διδάξει πολλά".
Για το κύπελλο και την λαχτάρα για ένα τίτλο: "Μπορούμε να πάρουμε το Κύπελλο. Χρειαζόμαστε έναν τίτλο. Μακάρι να τα καταφέρουμε. Θέλω έναν τίτλο πολύ, κι εγώ και οι συμπαίκτες μου και ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Λείπει από την ομάδα ένας τίτλος".
Για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ: "Εκτός από το να τερματίσουμε στη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου, είναι πολύ σημαντικό να καταφέρουμε να μπούμε στη διαδικασία των πλέι οφ με βαθμολογική διαφορά από τους αντιπάλους μας. Εφόσον το καταφέρουμε αυτό, πιστεύω ότι στα πλέι οφ θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε μια θέση στα προκριματικά. Οσο για την είσοδο σε όμιλο; Ας πάμε στα προκριματικά πρώτα και βλέπουμε...".
Για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο οποίο θα ήθελε να παίξει στο μέλλον: "Παρακολουθώ περισσότερο το γερμανικό και το αγγλικό πρωτάθλημα. Το γερμανικό πρωτάθλημα θα μου ταίριαζε περισσότερο, γιατί το αγγλικό έχει πιο κλειστές άμυνες. Στο γερμανικό για έναν επιθετικό είναι καλύτερα, γιατί οι άμυνες είναι πιο ανοιχτές".
Για τον παίκτη που θαυμάζει στη θέση του: "Θαύμαζα τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο. Από τους τωρινούς, τον Ντρογκμπά και τον Ιμπραΐμοβιτς".
Για τα δικά του γκολ που χάρηκε περισσότερο ως τώρα: "Το πολύ ωραίο γκολ φέτος με τον Αρη και πέρυσι αυτό με την Τότεναμ εκτός".
Για τη "βοήθεια" που έδωσε στα νέα παιδιά η κρίση: "Λόγω της κρίσης οι ομάδες δεν μπορούσαν να κάνουν μεταγραφές και στράφηκαν στα νέα παιδιά. Δεν υπάρχουν τα μεγάλα ονόματα που υπήρχαν πριν από 7-8 χρόνια.
Οι ομάδες επικεντρώνονται στα νέα παιδιά, και αυτό είναι πολύ θετικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την Εθνική. Επρεπε να είχε γίνει νωρίτερα, πριν έρθει η κρίση".
Για το αν πετυχαίνει το εγχείρημα με τα πολλά νέα παιδιά στον ΠΑΟΚ: "Οσες φορές χρειάστηκε να παίξουν νέα παιδιά στην 11άδα και μάλιστα αρκετά μαζί, δεν είχαμε πρόβλημα. Πιστεύω ότι διαχειρίζεται καλά ο προπονητής το ράστερ. Υπάρχουν αρκετά ταλέντα στην ομάδα".

Από τον/την Newsroom