Τη νέα του ποιητική συλλογή με τίτλο « 67%», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΝΟS παρουσίασε, χθες, στη ΧΑΝΘ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης. >>>

Όπως εξήγησε, στη Ραδιοεφημερίδα του FM100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη ο Τάσος Κουράκης, ο τίτλος προήλθε από μια εμπειρία του ως βουλευτής: Τον επισκέφθηκε μία γυναίκα που δήλωσε τυχερή, επειδή ο άνδρας της είχε αναπηρία 67%, κάτι που σήμαινε ότι θα συνέχιζε να εισπράττει το επίδομα αναπηρίας! «Αυτό με συγκλόνισε» είπε χαρακτηριστικά κι έγραψε ένα ποίημα που έδωσε και τον τίτλο του βιβλίου.

Ο Τάσος Κουράκης έχει εκδώσει τέσσερις ποιητικές συλλογές: «Ιχνηλατώντας το παρόν», εκδ. Παρατηρητής, 1995, «Η λίμνη Βικτορία», εκδ. Παρατηρητής, 1997, «Λέξεις λάμνουν αεί θάλλουν», εκδ. Ίνδικτος, 2002, «ΙΕΡΩΤΙΚΟΝ», εκδ. Ιανός, 2009, καθώς και μία συλλογή με δοκίμια, «Τα παρεκκλίνοντα», εκδ. Παρατηρητής, 2002.

Είναι αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και από το 2007 βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενος στις επικρίσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και της γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ κατά του ΣΥΡΙΖΑ, στις χθεσινές ομιλίες τους στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε πως είναι «αναμενόμενο να μπαίνει στο στόχαστρο ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού, πλέον, είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις δημοσκοπήσεις. Το ΠΑΣΟΚ καταρρέει και αποσυντίθεται κι είναι φυσικές οι κραυγές του κ. Βενιζέλου», είπε. Πρόσθεσε πως «κανείς δεν υποστηρίζει ότι, με το που θα βγει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκατασταθούν σε επίπεδα 2009 οι συντάξεις και οι μισθοί».

Όσον αφορά τις καταγγελίες της γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφει την πολιτική του ΚΚΕ, δήλωσε: «Στο ΚΚΕ θα πρέπει να αισθάνονται περήφανοι αν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δεν είναι κακό. Βοηθάει στην όσμωση του Αριστερού χώρου. Θέλουμε την ενότητα της Αριστεράς. Δε θέλουμε να εξαφανιστεί το ΚΚΕ». Και πρόσθεσε πως «ο πόλεμος λάσπης της κ. Παπαρήγα καταδικάζεται από τον κόσμο».

Για τη δράση των συνιστωσών και τη δημιουργία ενιαίου κόμματος, όπως αποφασίστηκε, ο κ. Κουράκης δήλωσε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης πως «ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ είναι ένα πολυτασικό κόμμα. Μια χαρά πορευτήκαμε ως εδώ. Ήταν σχεδόν ομόφωνη η απόφαση για την δημιουργία ενός κόμματος. Οι πολιτικές ομαδοποιήσεις μόνον καλό κάνουν». Υποστήριξε, ακόμη, ότι «τη Δημοκρατία που βρίσκεις στον ΣΥΡΙΖΑ δεν την βρίσκεις πουθενά» και συνέκρινε τους δύο πολιτικούς αρχηγούς – Ευάγγελο Βενιζέλο και Αλέξη Τσίπρα – λέγοντας ότι ο πρώτος διαγράφει και εγκρίνει ονόματα για τα όργανα και τα ψηφοδέλτια του κόμματος, ενώ ο δεύτερος ούτε δικαίωμα διαγραφής έχει, ούτε καταρτίζει ψηφοδέλτια και όργανα, αλλά αυτά προκύπτουν από συλλογικές διαδικασίες.