dimotiko_symboylio_02.jpg
Κανονικά θα γίνει, κατά πως φαίνεται, η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, που είναι προγραμματισμένη για τις 2 μ.μ., στο υπό κατάληψη Δημαρχιακό Μέγαρο. Κι αυτό επειδή στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, πήραν την απόφαση να λειτουργεί ο δήμος, υπέρ των πολιτών. >>>

 

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζόμενων στο δήμο, Σωτήρης Βάιος, οι εργαζόμενοι στο δήμο της Θεσσαλονίκης θα προτείνουν στην ΠΟΕ – ΟΤΑ να μην γίνονται, πλέον, καταλήψεις δημοτικών χώρων και κτιρίων, αλλά 24ωρες ή 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Πάντως, σήμερα, οι υπάλληλοι παίρνουν μέρος στην κινητοποίηση που περιλαμβάνει καταλήψεις ακόμη και σε χώρους της υπηρεσίας καθαριότητας, φέρονται, όμως, διατεθειμένοι να επιτρέψουν τη διεξαγωγή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, στο οποίο θα εξετασθούν 87 θέματα.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι:

-Έγκριση έκθεσης τρίτου τριμήνου έτους 2012, για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

-Η προμήθεια με τακτικούς δημόσιους διαγωνισμούς ημιφορτηγών και πλυστικών οχημάτων, 600 μεταλλικών κάδων απορριμμάτων δαπάνης και συστήματος αποκονίωσης και απόσμησης για το ΣΜΑ για τις ανάγκες της Δ/νσης Καθαριότητας.

-Η διοργάνωση του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης, καθώς και του χειμερινού κύκλου του προγράμματος «Γαστρονομικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης – Thessaloniki Food Festival» που θα διαρκέσει μέχρι 20 Δεκεμβρίου 2012.

- Η συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα RAIL4SEE «Οι πόλεις της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ως σιδηροδρομικοί κόμβοι».

-Η διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού για την υλοποίηση της Πράξης «Ολοκληρωμένο πλαίσιο ενίσχυσης ποιότητας υπηρεσιών και αναβάθμισης διαχειριστικής λειτουργίας των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ΠΦΥ) στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση αυτή είχε διακοπεί, από τους υπαλλήλους, στις 19 Νοεμβρίου.