Μπορεί η κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, να έληξε τα ξημερώματα της Πέμπτης, μια άλλη κατάληψη, όμως, πολιτισμική αυτή τη φορά ξεκινά. >>>

Η «πολιτισμική κατάληψη» διοργανώνεται από το τμήμα Θεολογίας και θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Θεολογικής από τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου ως και την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου.

Στόχος της ασυνήθιστης αυτής πρωτοβουλίας είναι «να βρουν οι λέξεις το νόημά τους και τα πράγματα το πρόσωπό τους», όπως αναφέρουν οι διοργανωτές στην αφίσα του προγράμματος που καλύπτει μεγάλο φάσμα τεχνών (κινηματογράφο, θέατρο, εικαστικά, μουσική).

«Προσπαθούμε να ανοίξουμε το τμήμα μας στον κόσμο και την κοινωνία, να ξεφύγουμε από την εσωστρέφεια, να μας γνωρίσει και ο κόσμος κάτω από την Εγνατία. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μία νέα πραγματικότητα που είναι και της θεολογίας και του πανεπιστημίου γενικότερα. Δεν έχουμε άλλο δρόμο από τη δημιουργία, αυτό είναι αντίσταση», εξηγεί ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Χρυσόστομος Σταμούλης, καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Θεολογίας. Ο ίδιος εισηγήθηκε τις εκδηλώσεις, οι οποίες έγιναν ομόφωνα δεκτές από τους συναδέλφους στο τμήμα του με ελάχιστες επιφυλάξεις κάποιων ως προς τη χρήση του όρου «κατάληψη».

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται οικονομικά από την πρυτανεία του ΑΠΘ και χορηγούς. Οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς.