palia_filosofiki_apth1.jpg
Σπασμένο βρήκε το αυτοκίνητο του μέσα στην πανεπιστημιούπολη καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κάποιοι του είχαν σπάσει τα τζάμια, του είχαν ξηλώσει τον προφυλακτήρα και το… ταμπλό και του είχαν κλέψει προσωπικά έγγραφα! >>>

 

Ο καθηγητής επικοινώνησε με την αστυνομία, όμως τον ενημέρωσαν πως, για να επιχειρήσει αστυνομική δύναμη εντός του πανεπιστημιακού κάμπους θα έπρεπε ή να ΄χει διαπραχθεί κακούργημα, ή να δίνονταν εισαγγελική εντολή. Έτσι, ο καθηγητής αναγκάστηκε να μετακινήσει το Ι.Χ. του στην πύλη εμπορίου της ΔΕΘ, με γερανό οδικής βοήθειας, για να έρθει συνεργείο της σήμανσης και να το εξετάσει για δακτυλικά αποτυπώματα.

«Δεν ξέρω ποιος μπορεί να το έκανε. Μπορεί να είναι ένα τυχαίο γεγονός, όμως πριν από λίγες εβδομάδες άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές με βαριά στο αυτοκίνητο φοιτητή του ΑΠΘ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της ευνομίας στο χώρο. Δεν θα μου αλλάξει κανείς μυαλό και συμπεριφορά. Νομίζω όμως πως αυτή είναι η χειρότερη μορφή φασισμού. Σπούδασα επί χούντας, αλλά τέτοιο φασισμό δεν συνάντησα» δήλωσε ο καθηγητής, ο οποίος χθες βράδυ κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για τη διάρρηξη του αυτοκινήτου του και την κλοπή εγγράφων.