dimarxeio_thessalonikis_katalipsi_20121201_01Να πρωτοκολλήσει τα έγγραφα, για να προχωρήσει σε δύο διεθνείς διαγωνισμούς θέλει η αντιδημαρχία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θεσσαλονίκης, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό λόγω της κατάληψης του δημαρχείου. >>>

Αυτό αποκάλυψε, στη Ραδιοεφημερίδα του FM100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Θανάσης Παππάς.

Πρόκειται για τους διεθνείς διαγωνισμούς που αφορούν την προμήθεια ανταλλακτικών για τα οχήματα του δήμου, ύψους 750.000 ευρώ, που έχει εγκριθεί από το Ενιαίο Πρόγραμμα Προμηθειών –«με 8μηνη καθυστέρηση», όπως είπε ο κ. Παππάς- και για την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων, όπως κράνη, γάντια και φόρμες.

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στην έκκριση, από το Συμβούλιο της Επικρατείας, της δαπάνης για τη συντήρηση, σε ιδιωτικά συνεργεία, του μηχανολογικού εξοπλισμού του δήμου, ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ, τιμή στην οποία ο ιδιώτης που αναλαμβάνει θα προσφέρει έκπτωση 400.000 ευρώ. «Αυτό σημαίνει ότι, πλέον, για τον επόμενο ένα χρόνο, θα πετυχαίνουμε τάχιστη και άριστη επισκευή κάθε μηχανήματος, ειδικά απορριμματοφόρων και τρακτόρων, όπου είχαμε σοβαρό πρόβλημα», δήλωσε ο κ. Παππάς. Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι από το ΕΣΠΑ του 2013 σκοπός του δήμου Θεσσαλονίκης είναι η προμήθεια νέων οχημάτων.