Την ετήσια συνάντηση του κόσμου του κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα, διοργανώνει η Wine Plus σήμερα κι αύριο 1 και 2 Δεκεμβρίου 2012 (ωράριο λειτουργίας: 13.00 - 21.00), στην Αποθήκη Γ, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Μπορείτε να δοκιμάσετε κρασιά και -αν θέλετε- να τα αγοράσετε. >>>


Όπως κάθε χρόνο, η 10η Wine Plus θα φιλοξενήσει την αφρόκρεμα της ελληνικής οινοποιίας, καθώς επίσης Κύπριους οινοποιούς και εισαγωγείς κρασιών. Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να επεκτείνετε τις οινικές σας γνώσεις, δοκιμάζοντας μια τεράστια ποικιλία κρασιών και αποσταγμάτων, κορυφαίες ετικέτες από ολόκληρο τον ελληνικό αμπελώνα, αλλά και διάσημες αμπελουργικές περιοχές της υφηλίου. Συγχρόνως θα ενημερωθείτε για τις πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο του κρασιού, θα συνομιλήσετε με τους ίδιους τους οινοποιούς, θα γνωρίσετε καινούργιους παραγωγούς στην πρώτη τους εμφάνιση. (Διαβάστε τη λίστα των εκθετών)

Αν διψάτε για… μόρφωση, φροντίστε να παρακολουθήσετε τις άκρως ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις του Χάρτη των Γεύσεων, οι οποίες, εκτός των άλλων, μας επιφυλάσσουν την ενότητα Γευστικές Αρμονίες, με τους chef ξενοδοχείων της πόλης να παρουσιάζουν γιορτινά πιάτα που θα συνδυάσουμε με ταιριαστά κρασιά.

Ακόμη, τσεκάρετε τις οινικές σας γνώσεις στο Wine Plus Quiz και διεκδικήστε μία υποτροφία της WSPC (Επίπεδο 1/ WSET Foundation Award) και 2 ετήσιες συνδρομές στο Wine Club THESSALONIKI'96.

Η πρωτοπορία, ωστόσο, που θα εντυπωσιάσει και συμβαδίζει απόλυτα με το πνεύμα των γιορτινών ημερών που περιβάλλει την έκθεση, είναι το Wine Shop, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε άμεσα ορισμένες από τις φιάλες που θα έχετε μόλις δοκιμάσει.
(Συμβουλευτείτε το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων)

Ο Χάρτης των Γεύσεων και στην παρούσα δύσκολη οικονομική περίοδο θέλει να μας μεταφέρει κι ένα αισιόδοξο μήνυμα κόντρα στην κρίση, όπως αυτό ενσαρκώνεται από το ίδιο το επώνυμο εμφιαλωμένο κρασί και τους δημιουργούς του.

Ο Χάρτης των Γεύσεων πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ώρες λειτουργίας: 13.00 – 21.00
Εισιτήριο: 5€
Εισιτήριο δύο ημερών: 8€
Με την είσοδο στην έκθεση μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.


Πληροφορίες: Wine Plus, τηλ. 2310 888311, info@wineplus.gr, www.wineplus.gr