Συνεδριάζει, σήμερα, Σάββατο, το μεσημέρι, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την προεδρία του Σίμου Δανιηλίδη, προέδρου της ΠΕΔ και δημάρχου Νεάπολης – Συκεών. >>>

Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι η λήψη απόφασης για τις επιπτώσεις στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
"Δεκάδες είναι τα προβλήματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση", παραδέχτηκε ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών και πρόεδρος της ΠΕΔ, Σίμος Δανιηλίδης, που μίλησε στο δημοσιογράφο Δ.Ι.Ασπροπούλη και στη Ραδιοεφημερίδα του FM100. "Τα προβλήματα, όμως", πρόσθεσε, "προέρχονται από τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας, από τα χρέη της Τοπκής Αυτοδιοίκησης, από την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της. Μέσα σε αυτά είναι και η απομάκρυνση κάποιων εργαζομένων".
Για τον κ. Δανιηλίδη "εδώ και δυο μέρες γίνεται προσπάθεια, είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα, να δημιουργηθεί ανησυχία στους υπαλλήλους. Το θέμα που προέκυψε με την παράγραφο που αναφέρεται στην εφεδρεία υπαλλήλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που δεν έχουν προσληφθεί με ΑΣΕΠ, αφορά τους διοικητικούς και οικονομικούς υπαλλήλους. Δεν έχουν λόγο ανησυχίας οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, στο πράσινο, στις αθλητικές εγκαταστάσεις, ή όσοι επελέγησαν μέσω ΑΣΕΠ", εξήγησε.
Ξεκαθάρισε, ακόμη, ότι "καμία λίστα δεν έχει περιέλθει στους δήμους, με ονόματα υπαλλήλων που πρέπει να απομακρυνθούν. Αυτά είναι ψεύδη. Σε κανέναν δήμο δεν υπάρχει τέτοια λίστα. Είναι ακόμη και άτιμο, να σπέρνουν κάποιοι την αγωνία και το άγχος σε εργαζόμενους οικογενειάρχες, για να εμφανιστούν αργότερα και να διαχειριστούν την προστασία των υπαλλήλων"!
Τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012, στις 11 το πρωί, θα συνεδριάσει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, με μοναδικό θέμα επίσης τις επιπτώσεις στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την ψήφιση του νέου μεσοπρόθεσμου.