Πώς δημιουργήθηκε το "Δάσος των Θαυμάτων"; Απάντηση στην ερώτηση σήμερα, στις 6.30 το απόγευμα, στον εκθεσιακό χώρο Kalos&Klio Showroom (Τσιμισκή 96, όπου οι δημιουργοί του  φωτογραφικού παραμυθιού Wonderwood | Το Δάσος των Θαυμάτων, παρουσιάζουν τα μυστικά του. >>>


Η έκθεση φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο Kalos&Klio SHOWROOM στο πλαίσιο της ενότητας "Οι Γκαλερί Προτείνουν" της Photobiennale Θεσσαλονίκης 2012, με θέμα τον “Λόγο”.  Στην έκθεση παρουσιάζονται 17 φωτογραφίες από το φωτογραφικό παραμύθι “Wonderwood-Το Δάσος των Θαυμάτων” του φωτογράφου και συγγραφέα Σπύρου Παλούκη σε επιμέλεια του αρχαιολόγου-μουσειολόγου Παναγή Κουτσοκώστα.

Το “Wonderwood-Το Δάσος των Θαυμάτων” είναι ένα πρωτότυπο –για τα ελληνικά εκδοτικά δεδομένα– φωτογραφικό παραμύθι, ένα λεύκωμα που μετατρέπει την προφορική διάδοση και τα χαρακτηριστικά των παραμυθιών σε σκηνοθετημένες φωτογραφίες γεμάτες συμβολισμούς. Μύθοι και δοξασίες, ήθη και έθιμα τοπικά, εθνικά και παγκόσμια συνδιαλέγονται με φυσικά τοπία και παραδοσιακά φορέματα δημιουργώντας μία νέα αλληγορική ιστορία μέσα από ένα όνειρο που ζωντανεύει. Μάγισσες και Νεράιδες, μυθικοί ήρωες και ιστορικοί πρωταγωνιστές, μυθολογικοί και μυστηριακοί χώροι εικονοπoιούνται φωτογραφικά σε μία αναπαράσταση φαντασιακή –σχεδόν μαγική– υπό το βλέμμα του σύγχρονου παρατηρητή. 



Οι φωτογραφίες της έκθεσης αποτελούν μέρος από τις συνολικά 37 φωτογραφίες του φωτογραφικού παραμυθιού του Σπύρου Παλούκη “Wonderwood-Το Δάσος των Θαυμάτων” που εκδόθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2012 από τις εκδόσεις “Μαγικό Κουτί” & “Fata Morgana”.
Περισσότερες πληροφορίες: www.themagicbox.gr

Kalos & Klio Showroom,
Τσιμισκή 96,
T.K. 54622, Θεσσαλονίκη.
Τηλ.: 2314 007 167
Δευτέρα-Παρασκευή: 17:00-21:00 ,Σάββατο : 11.00-14:00

LINK:
PhotoBiennale
http://photobiennale-greece.gr/en

Στη σημερινή εκδήλωση, ο Σπύρος Παλούκης (συγγραφέας, φωτογράφος, εκδότης) και ο Παναγής Κουτσοκώστας (αρχαιολόγος-μουσειολόγος, επιμελητής) θα μιλήσουν για το πώς προέκυψε η ιδέα και πώς αυτή εξελίχθηκε μέσα από τη συνεργασία τους.

Θα περιγράψουν τη μεθοδολογία που ακολούθησαν, τον τρόπο που συνέδεσαν μύθους, συμβολισμούς και αλληγορίες για να δημιουργηθεί μία νέα ιστορία, αλλά και τη σχέση του project με το θέμα της φετινής Photobiennale «Λόγος». Παράλληλα, θα προβληθούν βίντεο από το making off του βιβλίου και των φωτογραφιών.

Ο Παναγής Κουτσοκώστας