Με αφορμή την απόφαση της τελευταίας στιγμής του υπουργού οικονομικών να εντάξει τους υπαλλήλους του κοινοβουλίου στο ενιαίο μισθολόγιο, καταργώντας την αυτοτέλεια τους γίνανε στη Βουλή καταστάσεις χωρίς προηγούμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπάλληλοι της Βουλής έφτασαν στο σημείο να αποκλείσουν ακόμη και το γραφείο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά μέσα στη Βουλή, όπου διεξήχθη έκτακτη σύσκεψη παρουσία του υπουργού οικονομικών και του υπουργού Εργασίας για το θέμα αυτό.

Αντιδράσεις όμως για τους υπαλλήλους της Βουλής υπήρξαν και από ορισμένους βουλευτές! Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Μαριάς, η κα Κωνσταντοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λαφαζάνης επίσης από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Παφίλης από το ΚΚΕ, αντέδρασαν για αυτή την προσθήκη, τονίζοντας πως είναι αντισυνταγματικός ο τρόπος που κατατέθηκε και δικαιολόγησαν τους υπαλλήλους της Βουλής που αποφάσισαν να ξεκινήσουν απεργία μετά τις 19:00.

Τελικά επανήλθε ο υπουργός οικονομικών, τονίζοντας πως αποσύρει την συγκεκριμένη τροπολογία . «Η τροποποίηση για τους υπαλλήλους της βουλής είναι κυβερνητική επιλογή και απαίτηση της κοινωνίας. Είμαι υποχρεωμένος σήμερα να αποσύρω τη νομοτεχνική βελτίωση και να φέρουμε άλλη με την οποία θα ισχύει ότι ισχύει και για τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα» δήλωσε ο υπουργός οικονομικώνΓ.Στουρνάρας, προκαλώντας την αντίδραση του Πάνου Καμμένου

Καμμένος: Κύριε Στουρνάρα πρέπει να παραιτηθείτε

«Να εξεταστούν οι διορισμοί της βουλής από την αρχή» ζήτησε ο πρόεδρος των ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος έκανε λόγο για «πραξικοπηματικές ενέργειες» και δικαιολόγησε την απόφαση του να κάνει αίτηση αντισυνταγματικότητας.

Ο κος Καμμένος ζήτησε να παραιτηθεί ο υπουργός οικονομικών, τον οποίο χαρακτήρισε διορισμένο υπάλληλο της gold man sachs.

Παπαρήγα: Κυβέρνηση και αντιπολίτευση παίζουν!

«Κάνετε πασαρέλα. Σας συμφέρει αυτή η βαβούρα για να ξεχνιέται ο κόσμος. Παιχνίδι κάνετε εσείς και η αντιπολίτευση . Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι άνω ποταμών και αυτό που γίνεται εδώ το χρησιμοποιεί τα αυτό το ναζιστικό κόμμα η χρυσή αυγή» τόνισε η ΓΓ του ΚΚΕ Α.Παπαρήγα

ΣΥΡΙΖΑ: Να παραιτηθεί τώρα ο Στουρνάρας

«Πρέπει να παραιτηθείτε κύριε Στουρνάρα» είπε ο κος Λαφαζάνης. «Δίνεται την εικόνα θεατρικής παράστασης που δεν ταιριάζει στη βουλή» πρόσθεσε , ξεκαθαρίζοντας στην κα Παπαρήγα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει πασαρέλα.