Τα σκουπίδια, που έχουν σχηματίσει σωρούς, αλλά και η ηλιθιότητα κάποιου, που άδειασε όλη την τοξική σκόνη ενός πυροσβεστήρα στα βουνά των απορριμμάτων, έκλεισαν το τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΑΠΘ.! >>>


Την τοξική σκόνη άδειασε άγνωστος, πάνω στα σκουπίδια των διαδρόμων. Μάλιστα, από τον αέρα, αυτή επικάθισε σε όλους τους χώρους του τμήματος, ακόμη και στις αίθουσες διδασκαλίας, προκαλώντας μάλιστα φθορές και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές!

Η σκόνη αυτή από τον πυροσβεστήρα μπορεί να επικαθίσει για πάντα στους πνεύμονες και είναι τοξική» δήλωσε ο πρόεδρος του τμήματος, Κωνσταντίνος Κατσάμπαλος και πρόσθεσε ότι ειδικό συνεργείο κλήθηκε και καθάρισε τον κεντρικό διάδρομο (μήκους 50 μέτρων) του τμήματος, που ψεκάστηκε με την σκόνη, αλλά είναι αδύνατο να καθαρίσει και τις αίθουσες διδασκαλίας, καθώς το τμήμα δεν μπορεί να καλύψει αυτή τη δαπάνη.

Έτσι, σε συνδυασμό με την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια στους διαδρόμους του κτιρίου, η γενική συνέλευση του τμήματος αποφάσισε, σήμερα, την επ’ αόριστον αναστολή λειτουργίας του. Κρίθηκε αδύνατη η λειτουργία των αιθουσών διδασκαλίας, εξαιτίας της ύπαρξης σκουπιδιών, λυμάτων, τρωκτικών και τοξικών ουσιών, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία φοιτητών, καθηγητών και εργαζομένων.

Το τμήμα θα διακόψει τα μαθήματα μέχρις ότου διαμορφωθούν «αξιοπρεπείς συνθήκες» στους χώρους του, ωστόσο θα συνεχίσει να λειτουργεί διοικητικά και ερευνητικά. Για το θέμα έχουν ενημερωθεί εγγράφως, αλλά και προφορικά οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου.