Το πόρισμα για τον θάνατο του βρέφους καίει τον παιδοχειρουργό όμως εκείνος αντιδρά εντόνως και ισχυρίζεται πως θα συνεχίσει την υπόθεση στα δικαστήρια.

Το πόρισμα της ΕΔΕ που έγινε στο ΠΑΓΝΗ από τον καθηγητή Ουρολογίας Φραγκίσκο Σοφρά κάνει λόγο για «μη έγκυρη διάγνωση και αντιμετώπιση από τον γιατρό της σήψης που είχε πάθει το βρέφος». Ο φάκελος με το αποτέλεσμα παραδόθηκε από τον διοικητή της ΔΥΠΕ Αντώνη Γρηγοράκη στον διοικητή του ΠΑΓΝΗ Νίκο Κοκκίνη, ο οποίος σε δηλώσεις του είπε ότι «δεν είναι φυσιολογικό να μπαίνει κάποιος στο νοσοκομείο με βουβωνοκήλη και να πεθαίνει». Εξάλλου και ο καθηγητής Ιατροδικαστικής Μανόλης Μιχαλοδημητράκης μετά τη νεκροψία - νεκροτομή που είχε διενεργήσει στο άψυχο σώμα του μόλις 11 μηνών μωρού είχε επιρρίψει ευθύνες στον παιδοχειρουργό, ο οποίος ωστόσο αμφισβητεί το πόρισμα της ΕΔΕ.

Σε ανακοίνωσή του ο γιατρός που χειρίστηκε το περιστατικό αναφέρει ότι τα συμπεράσματα που προκύπτουν δεν είναι βέβαια, καθώς το αποδεικτικό υλικό είναι ανεπαρκές: «Πρέπει να θεωρείται αυτονόητος ο σεβασμός μου στις προβλεπόμενες διαδικασίες. Οφείλω να επισημάνω ότι η ΕΔΕ δεν καταλήγει σε συμπεράσματα βέβαια και οριστικά. Στηρίζεται σε υποθέσεις και σε ανεπαρκές αποδεικτικό υλικό. Δεν θα απαντήσω δημόσια στις όποιες αιτιάσεις. Θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης, στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Αυτή είναι και ο οριστικός κριτής».

Το πόρισμα έχει επιδοθεί στην τραγική οικογένεια και έχει αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου και το γραφείο του υπουργού Υγείας προκειμένου να ενημερωθούν τόσο οι συγγενείς όσο και οι εμπλεκόμενοι φορείς. Στο μεταξύ, η συνήγορος της οικογένειας πρόκειται να αποστείλει υπόμνημα καταγγελίας στον υπουργό Υγείας και τους αρμόδιους φορείς. Το υπόμνημα έχει σχέση με την ευθύνη του χειρουργού αλλά και τη συγκλίνουσα ευθύνη των υπόλοιπων εργαζομένων στο Τμήμα Παιδοχειρουργικής κατά το επίμαχο διάστημα της νοσηλείας του μωρού. Θα υποβληθεί αίτημα παραπομπής όχι στο τοπικό πειθαρχικό συμβούλιο αλλά στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της ποινής της αργίας.