Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας, τόνισε πως μια χρεοκοπία της τάξεως της Ελληνικής θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα της διάσπαση της Ευρωζώνης.

Το γερμανικό κοινοβούλιο συζητά και ψηφίζει σήμερα την επικύρωση της τελευταίας συμφωνίας του Eurogroup για την Ελλάδα, με τη κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ να έχει εξασφαλίσει την στήριξη της αντιπολίτευσης του SPD.

Στηρίζοντας τη συμφωνία του Eurogroup, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι η Γερμανία θα πρέπει να προχωρήσει σε συμπληρωματικό προϋπολογισμό προκειμένου να χρηματοδοτήσει την ελληνική βοήθεια. Τόνισε επίσης, ότι οι φήμες περί νέου κουρέματος στο ελληνικό χρέος δημιουργούν τα λάθος κίνητρα. "Εάν πούμε ότι τα χρέη θα διαγραφούν τότε η προθυμία να εξοικονομηθούν χρήματα αποδυναμώνεται" δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και συμπλήρωσε: "Τέτοιες ψευδείς φήμες δεν λύνουν τα προβλήματα"

Λίγες ώρες νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ARD, ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα πετύχει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος αποτυχίας, όπως μεταδίδει το CNBC.