Σε Επίτιμο Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ θα αναγορευτεί ο Καθηγητής Χειρουργικής και Διευθυντής του Τμήματος τραύματος, επείγουσας χειρουργικής και μονάδας εντατικής θεραπείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Νότιας Καλιφόρνιας (Keck School of Medicine, University of Southern California, USC), στο Los Angeles των ΗΠΑ, Δημήτριος Δημητριάδης. >>>

Η τελετή αναγόρευσης θα γίνει στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, σήμερα στις 7 το απόγευμα.
Ο καθηγητής Δημήτριος Δημητριάδης ο οποίος κατάγεται από την Κύπρο και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθύνει το μεγαλύτερο πρόγραμμα τραύματος στις ΗΠΑ και έχει συνεισφέρει σημαντικά στο πεδίο του τραύματος και χειρουργικής εντατικής φροντίδας με την εισαγωγή νέων μεθόδων και αντιλήψεων στην αντιμετώπιση του σοβαρού τραύματος. 
Έχει πολύ μεγάλο ερευνητικό έργο, διαδραματίζει μείζονα ρόλο στην εκπαίδευση σχετικά με το τραύμα, τόσο εθνικά όσο και διεθνώς. Οργάνωσε ένα διεθνές πρόγραμμα ερευνητικών υποτροφιών, μέσω του οποίου ιατροί από όλο τον κόσμο έρχονται στο Los Angeles για εκπαίδευση και έρευνα στις αρχές της σύγχρονης φροντίδας του τραύματος. Παρά τη μακρόχρονη απουσία του από τη γενέθλια χώρα του διατηρεί στενούς δεσμούς, τόσο με την Ελλάδα όσο και με την Κύπρο, αφού πάνω από 100 Έλληνες ιατροί εκπαιδεύτηκαν στο πρόγραμμα που διευθύνει στο Κέντρο του. 
Τα τελευταία 15 χρόνια έχει υποστηρίξει ετήσια συνέδρια στην Κύπρο και στην Ελλάδα σε θέματα τραύματος. 
Επί του παρόντος συνεργάζεται με την κυπριακή κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, για να εγκαταστήσει ένα μοντέρνο σύστημα αντιμετώπισης τραύματος στη Κύπρο.