Σοβαρό επεισόδιο σε βάρος του νέου Ιμάμη της Ρόδου κ. Καρα αλή Χασάν εκτυλίχθηκε χθες στο Τέμενος Ιμπραήμ Πασά όπου μετέβη για την τέλεση της καθιερωμένης καθημερινής προσευχής. 
Ο νέος Ιμάμης δέχτηκε επίθεση από δύο άτομα της Μουσουλμανικής Κοινότητας Ρόδου τα οποία – σύμφωνα με πληροφορίες- τον εξύβρισαν και τον χτύπησαν! Πρόκειται για ένα 49χρονο υπήκοο Τουρκίας και ένα 42χρονο ημεδαπό, κάτοικο Εχίνου Ξάνθης, οι οποίοι συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου μετά την υποβολή μηνύσεων και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης θρησκευτικής συνάθροισης, έμπρακτης εξύβρισης και απρόκλητης σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο του ΒΑΚΟΥΦ κ. Οντέρ Ουζέλ ο νέος Ιμάμης της Ρόδου κ. Καρα-αλή Χασάν του Χακή, επελέγη με την από 17/10/2012 Απόφαση της Επιτροπής που συστήθηκε από τον Οργανισμό του ΒΑΚΟΥΦ, για την αξιολόγηση των αιτήσεων που είχαν υποβληθεί για την θέση αυτή και θα λειτουργεί στο Τέμενος Ιμπραήμ Πασά της Ρόδου στην πλατεία Δαμαγήτου από την Τετάρτη 7/11/2012 και θα είναι στη διάθεση των πιστών Μουσουλμάνων του νησιού μας για οποιαδήποτε θρησκευτική τελετή.

Σύμφωνα με την rodiaki.gr, χθες το πρωί ο νέος Ιμάμης της Ρόδου συνοδευόμενος από το Δ.Σ. του Οργανισμού Κτημάτων ΒΑΚΟΥΦ Ρόδου, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον σεβασμιότατο μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο και στη συνέχεια είχε επίσκεψη γνωριμίας με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά, όπου ανταλλάχθηκαν ευχές και τονίστηκε η επί χρόνια αρμονική συμβίωση των Μουσουλμάνων και των Χριστιανών της Ρόδου, για την συνέχιση της οποίας θα υπάρξει η από κοινού συνεργασία, ενώ συνάντηση με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Mαχαιρίδη θα πραγματοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, λόγω απουσίας του στην Κύπρο.