Εκδήλωση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό πραγματοποιείται, σήμερα, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, από το Δίκτυο των Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας. >>>

Γυναίκες που είναι υπέρ του μητρικού θηλασμού θα συγκεντρωθούν, στις 11 το πρωί, στο Λευκό Πύργο και θα θηλάσουν τα παιδιά τους.
Είναι μια πανελλαδική εκδήλωση, που γίνεται ταυτόχρονα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα, η αντίστοιχη εκδήλωση γίνεται στο Ζάππειο.
Μητέρες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας συμμετέχουν κι εφέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Θηλασμό, που έχει ως σκοπό την προώθηση, την υποστήριξη και την ενημέρωση, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία. Παράλληλα θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και οι μητέρες που πιστεύουν στον μητρικό θηλασμό θα γνωριστούν από κοντά!
Αν και ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις!