apth_politexniki_sxoli_01Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με απόφαση του πρυτανικού του συμβουλίου, αποφάσισε να μην διοργανώσει εκδηλώσεις εντός της πανεπιστημιούπολης για να τιμήσει την εξέγερση της 17ης Νοέμβρη του 1973. >>>

Η πρυτανεία επικαλείται τα λειτουργικά, οικονομικά, διοικητικά και ακαδημαϊκά προβλήματα, αλλά και τις απεργίες των εργαζομένων στις εργολαβίες και την κατάληψη του κτιρίου διοίκησης από το σωματείο τους.

Σε ανακοίνωσή τους οι πρυτανικές αρχές αναφέρουν ότι θέτουν τους καταληψίες ενώπιον των ευθυνών τους και τους καλούν να απελευθερώσουν άμεσα το κτίριο διοίκησης προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των χώρων του Πανεπιστημίου, διαφορετικά θα τους καταλογιστούν οι οποιεσδήποτε φθορές συμβούν τις επόμενες ημέρες.

Επίσης, οι πρυτανικές αρχές, με έγγραφο που απέστειλαν προς την ιδιωτική εταιρία φύλαξης ISS Security S.A., ενόψει της επετείου της 17ης Νοέμβρη, ζητά την εφαρμογή του σχεδίου ετοιμότητας ΙΙ στο πανεπιστήμιο, δηλαδή την ενίσχυση των φυλάκων.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργολαβικών του ΑΠΘ, Σιδέρης Κωνσταντινίδης, απάντησε ότι έχει οριστεί προσωπικό φύλαξης για τις δύο αυτές μέρες των εορτασμών του Πολυτεχνείου, ενώ έχουν συλλεχθεί με τη βοήθεια του δήμου τα σκουπίδια που βρίσκονταν γύρω από τα κτίρια Διοίκησης και Νομικής Σχολής. Όπως είπε, οι εργολαβικοί φοβήθηκαν το ενδεχόμενο προβοκάτσιας.