Αρχίζει σε λίγο η συνέλευση των εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης. Σκοπός τους να εκτιμήσουν την κατάσταση μετά τις συνεχείς απεργιακές τους κινητοποιήσεις και να σχεδιάζουν τις κινητοποιήσεις τους από δω και στο εξής. >>>


Χθες, οι υπάλληλοι της καθαριότητας επέστρεψαν στα καθήκοντά τους, ενόψει εορτών. Από τα ξημερώματα βγήκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για να συμμαζέψουν το χάλι που επικρατεί, ειδικά στους δευτερεύοντες δρόμους, με τα σκουπίδια (χαρακτηριστική η φωτογραφία από την κάθετο στη Βασιλίσσης Όλγας οδό Παρασκευοπούλου). 
Στην πρωινή κυριακάτικη συνεδρίαση το παρών έδωσαν και στελέχη της καθαριότητας ενώ την απόφαση φέρεται να επικρότησε και η αντιδημαρχία Καθαριότητας.
Πάντως, τα δημοτικά καταστήματα και κτίρια παραμένουν και σήμερα υπό κατάληψη, σε όλη τη χώρα, ενώ για την Τρίτη, η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει αποφασίσει και στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί, ως τις 3 μετά το μεσημέρι.
Για την Τετάρτη προγραμματίζονται επιπλέον κινητοποιήσεις για τη Θεσσαλονίκη, καθώς δικάζονται οι δύο δημοτικοί υπάλληλοι και ο δάσκαλος οι οποίοι συνελήφθησαν για τα επεισόδια έξω από το Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός της ΔΕΘ, κατά την 3η Ελληνογερμανική Συνάντηση, παρουσία του Χόακιμ Φούχτελ, επιτετραμμένου της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε βάρος του Γερμανού προξένου. Οι δημοτικοί υπάλληλοι σχεδιάζουν ογκώδη παρουσία έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη συμπαράστασης. Να σημειωθεί ότι, την τελευταία φορά, όταν η δίκη αναβλήθηκε, είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 2.000 δημοτικοί υπάλληλοι από όλο το νομό Θεσσαλονίκης.