Το μήνυμα ότι «εναπόκειται σε μας να αξιοποιήσουμε» την απόφαση του Eurogroup έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στην ΚΟ του Κινήματος, σημειώνοντας πως είναι πλέον η ώρα αντεπίθεσης για τη χώρα. >>>

Επανέλαβε ότι η απόφαση αποτελεί τη νέα αφετηρία που χρειάζεται η χώρα μετά από εννέα μήνες αναμονής και εκτίμησε πως μετά τη συμφωνία, η μεγάλη εικόνα είναι αναμφίβολα θετική και πλέον. «Έχει πολύ μεγάλη σημασία η εκταμίευση των 44 δις του 2012, να πέσει χρήμα στην αγορά, να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση» σημείωσε.

Όπως είπε, «τώρα είναι η ώρα της στροφής στην πραγματική οικονομία, τώρα αλλάζει το κλίμα, χάρη στις προσπάθειες του ελληνικού λαού». «Πρέπει να προσέξουμε να μη θιγούν ξανά οι ομολογιούχοι. Θα έρθει η ώρα της λύσης του προβλήματος. Και τώρα θα τεθεί το ζήτημα» ανέφερε.

Ο κ. Βενιζέλος αναγνώρισε πως το α' εξάμηνο του 2013 θα είναι ένα δύσκολο εξάμηνο, ωστόσο όπως είπε, το 2013 είναι ο χρόνος του πρωτογενούς πλεονάσματος και ο χρόνος που η χώρα, μετά από έξι χρόνια ύφεσης, θα οδηγηθεί στο δρόμο της εξόδου από την κρίση. «Η διαπραγμάτευση αυτή δείχνει πόσο δύσκολες ήταν οι προηγούμενες πολύ μεγαλύτερες σε αντικείμενο διαπραγματεύσεις» υπογράμμισε.

Η εμπειρία της διαπραγμάτευσης, υπογράμμισε, δείχνει πόσο λάθος κάνουν όσοι λένε ότι μπορείς να θέσεις υπό εκβιασμό 17 χώρες της ευρωζώνης, αλλά και πόσο δύσκολες ήταν οι προηγούμενες πολύ μεγαλύτερες σε αντικείμενο διαπραγματεύσεις. «Πρέπει να επικαιροποιηθεί η προγραμματική συμφωνία των 3 κομμάτων. Θέλουμε τη ΔΗΜΑΡ κι ας μην ψήφισε τα μέτρα» σημείωσε.

Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως το κόμμα της δραχμής έχει πια βγει στη σκηνή με απροκάλυπτο τρόπο. «Έχουμε μια μίζερη αντιπολίτευση. Ο κ. Τσίπρας στεναχωρήθηκε σήμερα με τη συμφωνία, γιατί», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «επενδύει στην καταστροφή της χώρας».

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εξελίξεις, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «πέντε δημοσιογράφοι κακής ποιότητας έχουν αναλάβει εργολαβικά την κατεδάφιση του ΠΑΣΟΚ στα social media και στον Τύπο». Σημείωσε πως «το ΠΑΣΟΚ είναι ένα ανοικτό, θεσμικό, συλλογικό, δημοκρατικό, αποπροσωποποιημένο κόμμα. Aνοικτό σε όλα τα πρόσωπα και κινήσεις».  

Απηύθυνε κάλεσμα για το Συνέδριο, σε όσους «πιστεύουν στην προοπτική της παράταξης και θέλουν να τη αναδιαμορφώσουν». «Στο Συνέδριο δεν υπάρχουν αποκλεισμοί: υπάρχει όμως μια σχέση πολιτικής αξιοπρέπειας, ειλικρίνειας, εντιμότητας και καθαρότητας» υπογράμμισε. Σημειώνεται ότι παρών στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος.