Ο πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς εξετάζει κάθε πιθανότητα για το Eurogroup, της Δευτέρας, όπου θα παρθεί η κρίσιμη απόφαση για την Ελλάδα.

Το βράδυ της Δευτέρας τα ενδεχόμενα είναι δύο. Είτε η Ελλάδα θα πάρει τα 31,5 δισ. ευρώ και μια λύση που θα ξεκλειδώσει και τις υπόλοιπες δόσεις, είτε θα αρκεστεί μόνο στα χρήματα που αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και σε μια δήλωση που θα παραπέμπει στο μέλλον.

Στην περίπτωση που τελικά δοθεί οριστική λύση - πακέτο για την Ελλάδα, όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά, ο πρωθυπουργός παίρνει το παιχνίδι πάνω του και θα δρομολογήσει τις εξελίξεις. Τότε, έως τον Ιανουάριο θα έχουν εκταμιευθεί και τα επιπλέον χρήματα και ο κ. Σαμαράς θα μπορέσει να «ξεδιπλώσει» το σχέδιο του, που έχει ως στόχο την ανάπτυξη και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Αν όμως η κατάσταση πάρει αρνητική τροπή ο πρωθυπουργός πρέπει να προχωρήσει στο «Plan B». Δηλαδή, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα να αλλάξει τακτική, να αναθεωρήσει τις συμμαχίες του, ιδιαίτερα στο εξωτερικό και να δει τα πράγματα από διαφορετική πλευρά.

Συνεργάτες του κλειστού πυρήνα του Μαξίμου εισηγούνται επίμονα στον πρωθυπουργό, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο να υπάρξει και αλλαγή προσώπων, πέραν του στρατηγικού σχεδιασμού.