Στην εξιχνίαση έξι περιπτώσεων κλοπής υλικού της ΔΕΗ και του ΟΣΕ στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς, της Πέλλας και των Σερρών, προχώρησαν οι αστυνομικοί. >>>

Οι αρχές συνέλαβαν δύο Έλληνες 48 και 20 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες των κλοπών κατά το τελευταίο εξάμηνο. 
Όπως έγινε γνωστό, τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Δευτέρας, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητό στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες 48 και 20 ετών. Στην συνέχεια οι αρχές έκαναν έλεγχο στο όχημα όπου βρέθηκαν τρία χάλκινα πηνία μετασχηματιστή της ΔΕΗ, συνολικού βάρους 150 κιλών περίπου, καθώς και μεταλλικά ελάσματα αυτών βάρους περίπου 150 κιλών, τα οποία όπως προέκυψε τα είχαν αφαιρέσει λίγη ώρα πριν από κολώνα αντλιοστασίου της ΔΕΗ σε αγροτική περιοχή της Ροδόπολης Σερρών. 
Από τη έρευνα των αρχών διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες τον περασμένο Οκτώβριο έκλεψαν μετασχηματιστή από κολώνα της ΔΕΗ σε αγροτική περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας Θεσσαλονίκης. 
Επίσης, στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού άρπαξαν μετασχηματιστή από κολώνα της ΔΕΗ σε αγροτική περιοχή των Κουφαλίων Θεσσαλονίκης. 
Στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού έκλεψαν καλώδια από σιδηροδρομικές γραμμές του ΟΣΕ κοντά στο Καμπάνη Κιλκίς. 
Ακόμα, οι δράστες, στις αρχές της άνοιξης έκλεψαν δύο μετασχηματιστές από κολώνες της ΔΕΗ στην περιοχή του Βαλτοχωρίου Θεσσαλονίκης. 
Εν συνεχεία, τον περασμένο Μάιο αφαίρεσαν μετασχηματιστή από κολώνα της ΔΕΗ και καλώδια χαλκού από παρακείμενες πομόνες σε αγροτική περιοχή της Παραλίμνης Γιαννιτσών Πέλλας. 

Τα πουλούσαν σε μάντρες
Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομία, οι δυο τους, πουλούσαν τα κλεμμένα μέταλλα από κλοπές σε τρεις επιχειρήσεις αγοράς - ανακύκλωσης μετάλλων (μάντρες υλικών), σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης. 
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ σε βάρος των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων αγοράς – ανακύκλωσης μετάλλων σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. 
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργήθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Δροσάτου Κιλκίς.