Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες έπειτα από την απολογίας του στον Ε' τακτικό ανακριτή ο 62χρονος Γ. Τεκτερίδης ο οποίος την περασμένη εβδομάδα, είχε «εισβάλει» στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων απειλώντας να αυτοπυρποληθεί. >>>
Ο Γ. Τεκτερίδης, κατέθεσε πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «οδηγήθηκε σ' αυτή την πράξη επειδή έφθασε σε απόγνωση καθώς, από τη μία η εφορία είχε διατάξει τη δέσμευση των τραπεζικών του λογαριασμών, μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών, ενώ, από την άλλη, διωκόταν για χρέη προς το δημόσιο, τα οποία δεν μπορούσε να πληρώσει καθώς τα χρήματα που διέθετε ήταν δεσμευμένα». 

Στο πλευρό του 62χρονου άνδρα βρέθηκαν, φίλοι και συγγενείς οι οποίοι προσπαθούσαν να του δώσουν κουράγιο. Ο ίδιος, έδειχνε, ψύχραιμος, αν και ήταν φανερά ταλαιπωρημένος από την πολυήμερη κράτησή του. Άλλωστε, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας καθώς είναι υποχρεωμένος να κάνει ενέσεις ινσουλίνης.

Να σημειωθεί ότι το όνομα του Γ. Τεκτερίδη ήρθε για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας όταν εμπλέχθηκε στην υπόθεση του ηλεκτρονικού τζόγου (τα περίφημα "φρουτάκια", γι αυτό και ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών του είχαν αποδώσει το παρατσούκλι "ο φρουτάκιας των Γιαννιτσών"), όταν απεικονίζονταν σε βίντεο μαζί με τον τότε ισχυρό άνδρα του ΠΑΣΟΚ, Γ. Πασχαλίδη. Για την υπόθεση αυτή έχει καταδικαστεί δυο φορές.