nanotexnologia_efarmoges_01Εκατό θέσεις εργασίας και δημιουργία τριών νέων εταιρειών για την πώληση και προώθηση της τεχνογνωσίας των οργανικών ηλεκτρονικών, στο εξωτερικό και τη δημιουργία προϊόντων, προκύπτουν από τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας (LTFN) του ΑΠΘ. >>>

Οι παραπάνω δράσεις στις οποίες συνολικά συμμετέχουν 20 ελληνικές εταιρείες, υπόσχονται το επόμενο διάστημα νέες θέσεις εργασίας εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, δημιουργώντας ένα «ανάχωμα» στην Κεντρική Μακεδονία, σε ό,τι αφορά τη διαρροή εγκεφάλων. Μέσω του προγράμματος RoleMak που ολοκληρώνει τη δράση του σε 23 μήνες και υλοποιεί το Εργαστήριο Νανοτεχολογίας, αναμένεται να δημιουργηθούν περίπου 100 θέσεις εργασίας ενώ ξεκινά και η πρώτη πιλοτική παραγωγή Οργανικών Ηλεκτρονικών μέσω του προγράμματος SMARTRONICS.

«Υπολογίζεται πως τα επόμενα δύο χρόνια, επτά καινούργια προϊόντα της νέας αυτής τεχνολογίας θα βγουν στην αγορά. Έχουμε το προβάδισμα στην τεχνογνωσία, πρέπει να περάσουμε στην εφαρμογή», εξηγεί ο επικεφαλής του προγράμματος και του εργαστηρίου, καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης με αφορμή τη σημερινή συνάντηση Ελλήνων και ξένων ερευνητών με θέμα την «Ανάπτυξη της Βιομηχανίας Οργανικών Ηλεκτρονικών στην Ελλάδα».