Στις καθυστερήσεις της ψήφισης του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις ο υπουργός οικονομικών πρόσθεσε διάταξη ένταξης και του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στον ΕΟΠΥΥ.

Το γεγονός εξόργισε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη που έκανε λόγο για πραξικόπημα, δεδομένου ότι η ρύθμιση έρχεται τελευταία στιγμή, κατά παράβαση, κατήγγειλε, του κανονισμού της Βουλής:

“Δεν μπορεί να χώνετε τελευταία στιγμή τον ΕΔΟΕΑΠ στη «μαύρη τρύπα» ΕΟΠΥΥ. Είναι πραξικόπημα. Το προεδρείο να σας εγκαλέσει στην τάξη” είπε ο Π. Λαφαζάνης.

Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στάθηκε στο ότι δεν μπορεί σε αυτό το θέμα να υπάρχει Ελλάδα δύο ταχυτήτων επισημαίνοντας πως αν εξαιρεθούν οι δημοσιογράφοι θα θέλουν να το κάνουν και άλλοι «Θέλουν εξαίρεση αλλά δεν θα υπάρχει ΕΟΠΥΥ», ήταν μια από τις εκφράσεις του.

Στην συνέχεια ο Λαφαζάνης έκανε λόγο για διατάξεις που συνιστούν πραξικόπημα τονίζοντας επίσης: «Έχετε κάνει σύγχρονο Καιάδα τον ΕΟΠΥΥ και έρχεστε τελευταία στιγμή να βάλετε σε αυτόν τον Καιάδα και τους δημοσιογράφους και ταμεία που είναι υγιή».



Από τον/την Newsroom