Βροχή οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, στη Θεσσαλονίκη. Είτε έχετε, είτε δεν έχετε pet, είναι μια καλή ευκαιρία να δείξετε την αγάπη σας σε αυτά τα πλάσματα που θα σας αγαπήσουν χωρίς υστεροβουλία. >>>

Από σήμερα έως τις 7 Οκτώβρη, το καταφύγιο «Η Αγάπη» διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας στην Πυλαία όπου στεγάζεται το καταφύγιο (Προφήτη Ηλία 30). Στον χώρο θα λειτουργήσει κι ένα μικρό μπαζάρ για την ενίσχυση του καταφυγίου. Μαζί τους, η Αναστασία Τσουλιά, θετική εκπαιδεύτρια σκύλων και ιδιοκτήτρια της σχολής Hug4Dogs, Hug4Pets. Πέμπτη και Παρασκευή: 17.30-21.30 Σάββατο και Κυριακή: 10.30- 21.30. 
Επίσης, σήμερα από τις 16.00 έως τις 20.00 θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο της Αγ. Σοφίας εκδήλωση-αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Στον πεζόδρομο θα έχει τοποθετηθεί ειδικό stand από τις 16:00 στο οποίο θα ενημερώνονται οι πολίτες για τα παρακάτω θέματα που αφορούν τα ζώα: Δικαιώματα και Προβλήματα των ζώων και υποχρεώσεις των πολιτών-ιδιοκτητών απέναντί τους. Την εκδήλωση αυτή διοργανώνει η I.V.S.A. Θεσσαλονίκης (Παγκόσμια Οργάνωση Φοιτητών Κτηνιατρικής – Παράρτημα Θεσσαλονίκης), σε συνδιοργάνωση με την Ο.Π.Α.Ζ. (Ομάδα Περίθαλψης Άγριων Ζώων Κτηνιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.), και την ευγενική υποστήριξη της Κτηνιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Σκοπός της εκδήλωσης η ευαισθητοποίηση και τη εύρεση λύσεων σε θέματα που αφορούν τα ζώα. 
Επίσης, θα υπάρχουν και καλλιτεχνικές δραστηριότητες για τα παιδιά, καθώς στην εκδήλωση συμμετέχουν με τον δικό τους δημιουργικό τρόπο τα πιτσιρίκια του Βρεφονηπιακού Σταθμού «Ονειρούπολη» και τα πιτσιρίκια της σχολής χορού «ΧΟΡΟΧΩΡΟΣ». Ο κ. Λοΐζος Κωσταντίνου θα μιλήσει για τις πρώτες βοήθειες σε τραυματισμένα ζώα και τις ελπιδοφόρες εξελίξεις στην νευροχεορουργική (7.30 μμ.). Ο κτηνίατρος Κυριάκος Αγαθαγγελίδης θα μιλήσει για τα θετικά και την αναγκαιότητα της στείρωσης(8.30 μμ.). Ο εκπαιδευτής Αργύρης Γερού (Greek Dogscenter) θα είναι στην διάθεση σας για ενημέρωση ώρες 7μμ - 9μμ. Οι φοιτητές της Κτηνιατρικής σχολής του Α.Π.Θ θα προσφέρουν ζωντανή μουσική. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα ζώα με αναπηρίες. Διοργανωτές: Νοιάζομαι φιλοζωική Μ.Κ.Ο Θεσσαλονίκης, Ελληνικό κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων (Ε.Κ.Π.Α.Ζ.), υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης . Χορηγοί της εκδήλωσης σχετικά με τον ήχο και τον προτζέκτορα η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης.