Νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της εταιρίας. «Το ιδιωτικό μονοπώλιο στην υδροδότηση θα συνεπάγεται αυτόματα μεγάλες επιβαρύνσεις για τους καταναλωτές, κάτι στο οποίο αντιδρούμε», δήλωσε, στην >>>

Ραδιοεφημερίδα του FM100 και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Ασπροπούλη, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Εταιρία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Μαριόγλου.

Ο κ. Μαριόγλου επέμεινε σε ένα άλλο μοντέλο διοίκησης της ΕΥΑΘ, με το να αποκτήσει ο κάθε Θεσσαλονικιός από μία μετοχή της εταιρίας. Υποστήριξε ότι, εργαζόμενοι και καταναλωτές μπορούν να κάνουν πολύ καλύτερη διαχείριση από τον κάθε τοποθετημένο διοικητή της επιχείρησης.

Υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι χθες πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της εταιρίας, λένε όχι στην ιδιωτικοποίηση εδώ και πέντε χρόνια. «Το μοντέλο που θέλουν να επιβάλλουν έχει καταγράψει ότι ενώ όλοι μιλούν για επενδύσεις, μόνον επενδύσεις δε γίνονται», υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον κ. Μαριόγλου, παρά το ότι, στις 7 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο της Επικρατείας θα εξετάσει την προσφυγή του σωματείου των εργαζομένων κατά της ένταξης του 40% των μετοχών στο ΤΑΥΠΕΔ, η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει τη λύση της ιδιωτικοποίησης, χωρίς να περιμένει την απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας.