Στα 800 € το ποσό που θα δίνει ένας φοιτητής Ιατρικής
μόνο για συγγράμματα, λέει το ΜΑΣ...

Να μπλοκάρει τις εκλογές ανάδειξης των εσωτερικών μελών του συμβουλίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου σκοπεύει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Είναι μία από τις πράξεις διαμαρτυρίας που σχεδιάζει, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και σπουδαστές εξαιτίας της περικοπής της χρηματοδότησης στα ακαδημαϊκά ιδρύματα. >>>

Χθες, σε συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) της Θεσσαλονίκης, είπαν ότι δρομολογούν κινητοποιήσεις ενάντια στη διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη των συμβουλίων διοίκησης, και αυτών για την ανάδειξη εκπροσώπου φοιτητή. Τις επόμενες μέρες στις γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων, το ΜΑΣ θα καταθέσει πλαίσιο συζήτησης για μπλοκάρισμα των εκλογών ανάδειξης των εσωτερικών μελών του συμβουλίου στο ΑΠΘ (στις 24 Οκτωβρίου, στην Θεολογική Σχολή) και ανάδειξης εκπροσώπου των φοιτητών με ενιαίο ψηφοδέλτιο (στις 25 Οκτωβρίου), ενώ θα δρομολογήσει τη δημιουργία νέων φοιτητικών συλλόγων στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. 
Επίσης, απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην γενική απεργία που έχει κηρύξει το ΠΑΜΕ στις 18 Οκτωβρίου. 
Οι εκπρόσωποι του ΜΑΣ κατήγγειλαν ότι μεγάλος αριθμός φοιτητών έχει χάσει το δικαίωμα της δωρεάν σίτισης, εξαιτίας της μείωσης των εισοδηματικών κριτηρίων, καθώς επίσης την επιδιωκόμενη κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων, που σε σχολές όπως η Ιατρική θα κοστίζει σε έναν πρωτοετή φοιτητή περίπου 800 ευρώ και σε σπουδαστή του ΤΕΙ, περίπου 200-400 ευρώ. 
Επίσης, κατήγγειλαν ελλείψεις σε καθηγητές σε όλα τα ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, που οδηγεί σε αναβολές μαθημάτων, χάσιμο εξαμήνων και πτυχίων.