Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην Κρήτη

Σημαντικό χτύπημα στη διακίνηση ναρκωτικών στην Κρήτη έκανε η ΕΛ.ΑΣ
Στην εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών με παγκρήτια δράση και με διασυνδέσεις στην Αθήνα, προχώρησαν οι διωκτικές αρχές της Κρήτης.
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την αστυνομία, στο δόκανο των αρχών έπεσαν οκτώ άτομα - επτά άνδρες και μία γυναίκα- με την κατηγορία της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάθεση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, ενώ αναζητείται ως συνεργός ακόμα ένα άτομο.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 396,1 γραμμάρια ηρωίνης, 89,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 18 κινητά τηλέφωνα, 13 βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζικών ιδρυμάτων και το χρηματικό ποσό των 8.070 ευρώ. Επίσης, κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα.
Οι έρευνες για την υπόθεση ξεκίνησαν πριν από έναν μήνα, έχοντας στο επίκεντρο τον «εγκέφαλο» του κυκλώματος ο οποίος ταξίδευε συχνά στην Αθήνα μεταφέροντας στην Κρήτη ποσότητες ηρωίνης. Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται το πρωί της Τρίτης, όταν ένα από τα μέλη της σπείρας έφτασε στα Χανιά με το πλοίο της γραμμής. Αστυνομικοί τον παρακολούθησαν και οδηγήθηκαν σε δύο ακόμα άτομα με τα οποία είχε προγραμματιστεί συναλλαγή. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε σπίτια στα Χανιά, την Αθήνα και το Ηράκλειο.

Σχόλια