Συνεχίζεται με καταθέσεις δημοτικών εργαζομένων η 14η μέρα της δίκης.
Σαφείς αιχμές για τη λειτουργία του Διπλογραφικού Συστήματος στο δήμο άφησε η υπάλληλος στη Διεύθυνση Οικονομικών, Δόμνα Πετρίδου. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι ο δήμος εφήρμοζε μία παραλλαγή του Διπλογραφικού Λογιστικού Συστήματος. «Θα ήταν πολύτιμο αν το Διπλογραφικό Σύστημα λειτουργούσε σε πλήρη μορφή. Θα ελεγχόταν καλύτερα η διαδρομή χρημάτων στην Ταμειακή Υπηρεσία και θα αποτελούσε ασφαλιστική δικλίδα για όλες τις υπηρεσίες», είπε.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της, αναφέρθηκε σε δύο συναδέλφους της φοροτεχνικούς α' τάξης που προσλήφθηκαν τη διετία 2005/06 στο δήμο, αλλά ουδέποτε αξιοποιήθηκαν από τη διοίκηση του δήμου και τη διεύθυνση Οικονομικών οι λογιστικές τους γνώσεις.

Από την πλευρά του, ο υπάλληλος στη Γραμματεία του διευθυντού της Ταμειακής Υπηρεσίας, Αβραάμ Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι υπήρχε καθημερινή ενημέρωση για τα ταμειακά αποθέματα των οικονομικών υπηρεσιών, ενώ ερωτηθείς για τον βασικό κατηγορούμενο πρώην υπάλληλο της Ταμειακής Υπηρεσίας, Παναγιώτη Σαξώνη τόνισε ότι μέχρι την αποκάλυψη του σκανδάλου είχε τις καλύτερες εντυπώσεις γι' αυτόν.

Νωρίτερα, ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ο άλλοτε δημοτικός υπάλληλος και νυν βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος, ο οποίος επέμεινε ότι δεν αντιλήφθηκε τίποτα για την υπεξαίρεση. Κατέθεσε δε ότι οι αιρετοί εκ των κατηγορουμένων- δεν έχουν καμία εμπλοκή στην υπόθεση. Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση κατηγορούνται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο άλλοτε στενός του συνεργάτης -πρώην γενικός γραμματέας του δήμου και προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση- Μιχάλης Λεμούσιας, τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών και 13 υπάλληλοι, μεταξύ αυτών ο Π. Σαξώνης.